Με χαμόγελα στην κάλπη οι υποψήφιοι

184

Με χαμόγελα, θερμές χειραψίες και αγκαλιές οι υποψήφιοι της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα της κάλπης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ψήφισε στο 1ο δημοτικό σχολείο Αρχανών αφού συνομίλησε με πολίτες που βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει τους καλύτερους όχι μόνο στις περιφερειακές αλλά και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και στις κοινοτικές.

Το βράδυ θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του αγώνα που κάναμε την προεκλογική περίοδο με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και ηρεμία. Θέλουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία την προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και την ενότητα της Κρήτης. Η εκλογική διαδικασία όπως με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μας διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε όλη την Κρήτη με μεγάλη συμμετοχή».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά!», Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο του Νέου Χωριού στον Δ. Αποκορώνου, ο οποίος αμέσως μετά με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι εκλογές είναι η μέγιστη έκφραση της Δημοκρατίας, της λαϊκής βούλησης.

Έχουμε όλοι χρέος να έρθουμε και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα αποφασίζοντας για το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε ότι σήμερα ψηφίζουμε τον περιφερειάρχη που θα οδηγήσει την Κρήτη στη νέα δεκαετία, στη δεκαετία της ανάπτυξης, της αισιοδοξίας και της προόδου».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Μ. Συντυχάκης, αφού άσκησε στο 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου το εκλογικό του δικαίωμα υπογράμμισε ότι «ο λαός της Κρήτης σήμερα μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα και να δώσει ισχυρή εντολή στην Λαϊκή Συσπείρωση για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να μην πάει στις κάλπες «μία από τα ίδια», αλλά να ψηφίσει με βάση τις ανάγκες του και τα δικά του συμφέροντα. Να μην συνταχθεί με το «όραμα» του κάθε υποψήφιου περιφερειάρχη και των μεγαλοεπιχειρηματιών που αποδεδειγμένα τους στηρίζουν και να κόψει τον αέρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που περιμένουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους».

Ο κ. Γ. Κουράκης και ο κ. Βασίλης Λαμπρινός
Ο κ. Γ. Κουράκης και ο κ. Βασίλης Λαμπρινός

Πού ψήφισαν οι υποψήφιοι στον Δήμο Ηρακλείου

Στο Μποδοσάκειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών»,  αφού τόνισε ότι είναι κρίσιμο ζητούμενο η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ενώ σχολίασε δηκτικά «μην αφήνετε τους άλλους να επιλέγουν για εσάς. Σήμερα αποφασίζουμε σε τι Ηράκλειο θέλουμε να ζούμε. Όλα θα πάνε καλά!».

Το εκλογικό του δικαίωμα, άσκησε στα Καμίνια, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» Γιάννης Κουράκης ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Αμέσως μετά ο κ.Γιάννης Κουράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι η ώρα των δημοτών. Σήμερα είναι μία γιορτή για τη Δημοκρατία. Ψηφίζουμε για το Ηράκλειο. Ψηφίζουμε αυτούς που έχουν όραμα και σχέδιο, για την ενότητα και το καλό της πόλης».

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δ. Βρύσαλης και Μ. Συντυχάκης
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δ. Βρύσαλης και Μ. Συντυχάκης

Ο Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, απηύθυνε κάλεσμα στους Ηρακλειώτες  να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να περάσουν από τις Συμπληγάδες των υπόλοιπων συνδυασμών που θέλουν να αρπάξουν την ψήφο του αλλά την επόμενη μέρα δεν θα εξυπηρετήσουν τις δικές του ανάγκες αλλά των λίγων αυτής της πόλης.

«Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά στο στον λαό του δήμου μας είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θ’ αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά για να ανοίξει ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του».

Στο 313Β Εκλογικό Τμήμα στον Μασταμπά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πέτρος Ινιωτάκης επικεφαλής της «Συν+ΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Αμέσως μετά ο κ. Ινιωτάκης τόνισε, «εύχομαι να αναδειχθούν οι καλύτεροι-οι ικανοί αυτοί που θα ταχθουν στην υπηρεσία του συνόλου». Έχω πίστη στην πολιτική έκφραση και την κρίση των συνδημοτών μου

Ο κ. Γιώργος Σισαμάκης
Ο κ. Γιώργος Σισαμάκης

Αντίστοιχα ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης ψήφισε στο 179ο Εκλογικό Τμήμα, στο 6ο ΕΠ.ΑΛ. Ηρακλείου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μια όμορφη διαδρομή φτάνει στην κορύφωση της. Πρόκειται για μια γιορτή της Δημοκρατίας, είναι η ώρα που μιλούν με την ψήφο τους οι πολίτες. Είμαστε βέβαιοι ότι το Ηράκλειο σήμερα τολμά και αποφασίζει να περάσει από την εναλλαγή στην αλλαγή».

Η κα Β. Σχοιναράκη
Η κα Β. Σχοιναράκη

Η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και αμέσως μετά τόνισε ότι  «σήμερα οι πολίτες του Ηρακλείου αποφασίζουν για τον τόπο τους. Ο Δήμος θα γίνει υπόθεση όλων των πολιτών. Οι νέοι δίνουν δυναμικό “παρών” με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Η ευρεία συμμετοχή θα δώσει μήνυμα για την πολιτική αλλαγή.

Το Ηράκλειο θα γίνει πόλη ανθρώπινη, συμμετοχική και κοινωνικά αλληλεγγύη γιατί το αξίζει».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει