Η κάλπη επιβεβαίωσε τον… περίπατο Αρναουτάκη

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

450

Με σαρωτική νίκη από την πρώτη Κυριακή επανεκλέγεται περιφερειάρχης Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η επικράτηση του Σταύρου Αρναουτάκη ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή, με ποσοστά που ως τις πρώτες πρωινές ώρες ξεπερνούσαν το 60 %, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η παράταξη «Κρήτη, η ζωή μας» θα μπορούσε να επιτύχει μια σαρωτική νίκη για την Περιφέρεια.

Κι αν για την παράταξη Αρναουτάκη, τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά και αναμενόμενα, τα αποτελέσματα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» ήρθαν να δώσουν ένα αρκετά αισιόδοξο μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία και για την επόμενη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης.

Κι αυτό, γιατί, ο πήχης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, έστω και σιωπηλά, προσδιοριζόταν αρχικά σε ποσοστό υψηλότερα από το 20 %, χωρίς κάποιον πρόσθετο προσδιορισμό. Η πορεία ωστόσο της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη αναπτύξει μια σχετική δυναμική, στο «Κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ, με έναν υποψήφιο μάλιστα, ο οποίος αρχικά κρίθηκε ως «αουτσάιντερ».

Με σαρωτική νίκη από την πρώτη Κυριακή επανεκλέγεται περιφερειάρχης Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα ποσοστά της τάξης του 26% που διατηρούσε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ως τις πρώτες πρωινές ώρες, με υποψήφιους μάλιστα που σε σημαντική πλειοψηφία τους δεν κρίνονταν «πρώτης γραμμής» έδωσαν ελπίδα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και σημαντικά κέρδη στον υποψήφιο περιφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να ατενίζει το πολιτικό και κομματικό μέλλον με άλλη ματιά.

Αν όμως στη Νέα Δημοκρατία έχουν τη δυνατότητα να μιλούν για ικανοποιητικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Κρήτης, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, υποστηρίζοντας πως η Κρήτη παραμένει σοβαρός πυλώνας της Αριστεράς. Το ροζ χρώμα της Κρήτης στον μπλε χάρτη της Ελλάδας, μπορεί να αποτελεί μια «πύρρεια νίκη» για τον ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο μιας πανελλαδικής ήττας, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον Αλέξη Τσίπρα να «πολιτικογραφήσει» τον Σταύρο Αρναουτάκη ως «κλασικό ΣΥΡΙΖΑΙΟ» και να επιχειρήσει να κλέψει την αίγλη του Κινήματος Αλλαγής, που έδειξε επίσης σαφή στήριξη στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη.

Η κρατούσα άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς κεντρικά, ότι ο Αρναουτάκης ήταν «αριστερός υποψήφιος» εξοργίζει πολλούς που στήριξαν μεν την παράταξη Αρναουτάκη, αλλά έστρεψαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα ικανοποιεί το κλασικό ακροατήριο της Κουμουνδούρου, που έχει τουλάχιστον από κάπου να πιαστεί. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, για να γίνει σαφές σε ποιο βαθμό η παράταξη «Κρήτη, η ζωή μας» θα ενσωματώσει μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τους υποψήφιους που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις, η Λαϊκή Συσπείρωση, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συγκέντρωνε ποσοστά της τάξεως του 7%, ενώ οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις με επικεφαλής τους Μιχάλη Κριτσωτάκη, Γιώργο Πιαγκαλάκη και Γιώργο Σπυρόπουλο, περιορίζονταν στα οριακά ποσοστά του 2 %.

Αναφέρεται ότι λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε την ήττα του, έδωσε συγχαρητήρια στον Σταύρο Αρναουτάκη, δήλωσε ότι δέχεται τη λαϊκή ετυμηγορία, επισημαίνοντας ότι η επόμενη ημέρα θα βρει την παράταξη του ισχυρή και ενωμένη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ασκεί δριμεία, πλην όμως εποικοδομητική κριτική. Σημαντικό είναι και το ποσοστό της αποχής, που βρέθηκε σε επίπεδα κοντά στο 36 %, ενώ στο 6 % προσδιοριζόταν το ποσοστό άκυρων και λευκών, ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:  «Το βάρος της ευθύνης  είναι πολύ μεγάλο»

“Εισπράττω την αγάπη του κόσμου. Αυτή δεν έρχεται τυχαία. Έρχεται από τη σκληρή δουλειά όλων. Είμαστε αιρετή Περιφέρεια για όλους τους πολίτες της Κρήτης. Το βάρος της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο. Εμείς από την πλευρά μας, μέσα από ομοψυχία και ενότητα θα προχωρήσουμε. Μόνο μέσα από τη συνεργασία προχωράμε. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει” τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ευρεία νίκη που κατέγραψε από την πρώτη Κυριακή.

“Από την πλευρά μας μέσα από ομοψυχία και ενότητα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση. Τους πολίτες της Κρήτης τους ενδιαφέρει η ενότητα και όχι οι αντιθέσεις. Ο κρητικός λαός με αυξημένο ποσοστό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε” πρόσθεσε και επανέλαβε – αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ – ότι για την Περιφέρεια Κρήτης και τον ίδιο “ΒΟΑΚ νοείται από την Κίσσαμο έως της Σητεία και αυτό το διεκδικούμε όλοι μαζί οι Κρητικοί”.

“Έχουμε αποδείξει από το 2011 ότι εμείς έχουμε το όραμά μας για την Κρήτη και μπορούμε μόνο να ενώνουμε. Μην τολμήσει κανείς να πει ότι θα διασπάσει την ομοψυχία που έχουμε πετύχει στην Κρήτη, θα μας βρει απέναντι” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Τον Σταύρο Αρναουτάκη συνεχάρη λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.[/caption]

Οι σταυροί στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη

Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα που έκλεινε η ύλη οι περιφερειακοί σύμβουλοι που προηγούνταν στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη ήταν οι κ.κ  Συριγωνάκης Νίκος, Βαμβακάς Λάμπρος, Μηλάκη Γεωργία, Αλεξάκης Γεώργιος, Πιτσούλης Γεώργιος, Κουτεντάκη Ευχαριστία (Έφη), Σκουλάς Νικόλαος, Λεονταράκης Ιωάννης, Ζάχαρης Ευάγγελος. Στο ψηφοδέλτιο του Μαρκογιαννάκη προηγούνταν οι κ.κ Ματαλιωτάκης, Καλέργης, Βουλγαράκης, Λυδάκης, Χρονάκη κ.ά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει