Χανιά και Λασίθι “έριξαν” το ποσοστό του Αρναουτάκη

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 70% ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

276

Τη δύναμή του στο Ηράκλειο έδειξε ο Σταύρος Αρναουτάκης, που έχασε όμως σημαντικά ποσοστά στα Χανιά «πληρώνοντας» το τίμημα στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αντιθέτως, βρέθηκε πολύ υψηλά στα Χανιά, αλλά και το Λασίθι, δείχνοντας πως στα δύο άκρα της Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία έχει δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν συντεταγμένα.

Ειδικότερα στο Ηράκλειο, ο Σταύρος Αρναουτάκης, κατάφερε να φθάσει ποσοστό που αγγίζει το 70%, ικανοποιώντας τις αρχικές προσδοκίες των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του για επέλαση στην Περιφερειακή Ενότητα καταγωγής του.

Χανιά και Λασίθι “έριξαν” το ποσοστό του Αρναουτάκη

Στον αντίποδα ωστόσο, ο Σταύρος Αρναουτάκης δεν κατάφερε να φθάσει ούτε το 50% στα Χανιά, με πολλούς ψηφοφόρους του να του γυρίζουν την πλάτη, αποδοκιμάζοντας στην κάλπη την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς την παράταξη του περιφερειάρχη Κρήτης. Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης έχει μόνο οφέλη από τα Χανιά, αφού στον τόπο καταγωγής του, ο βασικός όπως φάνηκε αντίπαλος του Αρναουτάκη ξεπέρασε το 35%.

Αρκετά καλά ποσοστά στα Χανιά υπήρξαν και για τη Λαϊκή Συσπείρωση, που κατάφερε να συσπειρώσει τις μεγαλύτερες δυνάμεις της στην Κρήτη, ξεπερνώντας σε ποσοστά το  8%.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα ποσοστά στην εκλογική διαδικασία, ο Σταύρος Αρναουτάκης πήγε πολύ καλά στο Ρέθυμνο, με το 60,61 των ψηφοφόρων να εμπιστεύονται την παράταξη του και να δίνουν τα δεύτερα υψηλότερα ποσοστά στην Κρήτη για τον εκ νέου περιφερειάρχη. Χαμηλότερα σε σχέση με τα συνολικά σαρωτικά ποσοστά του, ήταν τα ποσοστά Αρναουτάκη στο Λασίθι, όπου ξεπέρασε μεν το 50%, αλλά οριακά, εβρισκόμενος λίγο υψηλότερα από το 53 % μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σημείωσε αρκετά υψηλά ποσοστά για τα δεδομένα της συνολικότερης απόδοσης του, στο Λασίθι, φθάνοντας κοντά στο 34%. Στο Ρέθυμνο αντίστοιχα, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, βρέθηκε οριακά κάτω από το 30%, καταφέρνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοσή του μετά από τα Χανιά και το Λασίθι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε τα δεύτερα υψηλότερα ποσοστά της μετά τα Χανιά, στο Ηράκλειο, φθάνοντας λίγο πάνω από το 6,5% τις πρώτες πρωινές ώρες, ποσοστά της τάξης του 5,6% στο Ρέθυμνο και 5,4% στο Λασίθι. Οι παρατάξεις «Ξαστεριά», «Ανυπόταχτη Κρήτη» και «Ελληνική Αυγή» περιορίζονταν σε ποσοστά μεταξύ του 1,5% και του 3% μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει