ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκλογές

546

Σχεδόν όλη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου βρίσκεται επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής. Ήδη έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο το οποίο προβλέπει ποιοι θα βρίσκονται πού καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής ώστε σε περίπτωση που προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό ή απρόοπτο να υπάρχει άμεση ενημέρωση για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκλογικά τμήματα του νομού έχουν χωριστεί σε τομείς με επικεφαλής αντίστοιχους τομεάρχες και υποτομεάρχες. Ο κάθε τομέας είναι ενισχυμένος με δυνάμεις και με συγκεκριμένα περιπολικά που θα διατεθούν για την διαδικασία. Το κάθε περιπολικό θα έχει την ευθύνη συγκεκριμένων εκλογικών τμημάτων.

Παράλληλα θα υπάρχουν δυνάμεις σε επιφυλακή ενώ ενισχυμένος είναι και ο αριθμός των αστυνομικών που θα αναλάβουν την επιτήρηση-φύλαξη χώρων όπως του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά στο Πρωτοδικείο 48 υπάλληλοι, χωρισμένοι σε συνεργεία, θα σηκώσουν στις πλάτες τους το μεγάλο βάρος της παραλαβής και ελέγχου των εκλογικών σάκων. Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμοί θα είναι εξοντωτικοί για τα αρμόδια συνεργεία.

Για παράδειγμα δικαστικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται επί ποδός από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τις 7 το πρωί, και μετά από μία ολιγόωρη ανάπαυλα 3-4 ωρών, θα πρέπει να είναι και πάλι στο πόστο τους για την συνέχιση της διαδικασίας.

Έφορος των εκλογών στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου ορίστηκε η εφέτης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κ. Αικατερίνη Καρφάκη, η οποία χθες ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για τον συντονισμό της διαδικασίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει