ΗΛΙΑΣ ΛΥΓΕΡΟΣ: Σύγκρουση διαφορετικών κόσμων

188

Κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να μην χαραμίσουν την ψήφο τους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν μήνυμα νίκης και ελπίδας για να αλλάξει σελίδα το Ηράκλειο, έστειλε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός.

Ο ίδιος σχολίασε σκωπτικά αυτούς «που έχουν διαχρονικά την ευθύνη της απραξίας, της στασιμότητας, αυτούς που έφεραν τον Δήμο σε κρίση και τους δημότες σε απόγνωση», τονίζοντας ότι «είναι οι ίδιοι, που με ευκολία ζητούν εκ νέου τη στήριξη των δημοτών».

Όπως είπε, η αναμέτρηση της Κυριακής είναι η σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων, του κόσμου των πολλών, της δημιουργίας, των ευκαιριών, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της πολυπολιτισμικότητας, της νέας γενιάς, με τον κόσμο των λίγων, της στασιμότητας που μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα και στις προσδοκίες του. Του κόσμου του «παλιού δημοτικού κατεστημένου», που υπηρετεί τους λίγους και τα οικονομικά συμφέροντα.

Ο Ηλίας Λυγερός είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ο κόσμος των πολλών,  έχουμε το πρόγραμμα για να βάλουμε μπροστά μας τα δύσκολα. Προκρίνουμε τον συμμετοχικό σχεδιασμό. Δεν φοβόμαστε να μοιραστούμε τη διοίκηση μαζί με τους πολίτες γιατί η εξουσία ανήκει στον λαό. Είμαστε υπέρ του  δημόσιου χαρακτήρα των  υπηρεσιών του Δήμου. Εμείς  μπορούμε να κάνομε το δημόσιο ανταγωνιστικό, παραγωγικό, με  διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Δεν  είμαστε αντίθετοι  με την ιδιωτική πρωτοβουλία  και τη  δραστηριότητά της. Τομείς όπως  η κατασκευή έργων, μελετών  προμηθειών  και  με συνθήκες ισοτιμίας – υγιούς ανταγωνισμού – διαφάνειας εμπίπτουν στη σφαίρα  δραστηριότητάς τους. Επίσης  ο Δήμος  πρέπει  να έχει  από τη αρχή ξεκάθαρους στόχους  και να είναι συνολικά αρωγός της υγιούς άσκησης του επιχειρείν  με κανόνες αλληλοσεβασμού».

Ο  κ.Λυγερός σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, εκείνοι που χρειάζονται φροντίδα, παροχές υγείας, οι άνθρωποι των γειτονιών, των αγροτικών οικισμών, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, από την καθυστέρηση των έργων, οι άνθρωποι που δημιουργούν πολιτισμό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει