ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ: Αέρας αλλαγής και ανατροπής

200

«Αέρας δυναμικής αλλαγής και ανατροπής πνέει στο Ηράκλειο και θα φέρει την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στη Λότζια». Αυτό προέβλεψε χθες στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού της στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, η επικεφαλής του συνδυασμού “ΗράκλειΟΝ Αξίζει” κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη.

Η κ. Σχοιναράκη άφησε σαφείς πολιτικές αιχμές για κάποιους που «δεν ήθελαν τη Βαγγελιώ ως υποψήφια δήμαρχο γιατί θα τους ήταν εμπόδιο. Τώρα, όμως, που θα την έχουν δήμαρχο, με την ψήφο των Ηρακλειωτών, θα ανατραπούν τα σχέδιά τους.

Αυτή η ανατροπή ξεκινά εδώ, από όλες και όλους εμάς» τόνισε. Η ίδια μίλησε για μια πλατιά συμμαχία που ενώνει το κεντρικό και το περιαστικό Ηράκλειο και όλους τους πολίτες του Δήμου σε ένα κοινό μέτωπο που έχει στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

H επικεφαλής του συνδυασμού “ΗράκλειΟΝ Αξίζει” κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού της στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη επανέλαβε τη θέση της για τον τρόπο που θα διοικήσει τον Δήμο Ηρακλείου.«Το Ηράκλειο θα γίνει πόλη ανθρώπινη, συμμετοχική και κοινωνικά αλληλέγγυα. Δεν θα δώσουμε χώρο στον ατομικισμό και στην αποξένωση. Το Ηράκλειο, η Αλικαρνασσός, το Τέμενος, η Παλιανή και το Γοργολαΐνι θα αποκτήσουν κοινωνική ταυτότητα».

Συνέχισε λέγοντας πως «ο προϋπολογισμός του Δήμου θα περνάει σε δημόσια διαβούλευση για να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. Στην ειδική επιτροπή ελέγχου του προϋπολογισμού του Δήμου, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων για να εξασφαλίσουμε διαφάνεια στην υλοποίησή του.

Αποτελεί δέσμευσή μας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως νέα Δημοτική Αρχή, να προχωρήσουμε σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων από εταιρεία ορκωτών Λογιστών και να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου. Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε και να γνωρίζουν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη αναφέρθηκε στις νέες Αντιδημαρχίες που θα δημιουργηθούν, όπως η Αντιδημαρχία Εμπορίου, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση της εμπορικής κίνησης, με συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπορικών συλλόγων και φορέων, στα πρότυπα επιτυχημένων δράσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει