Εντυπωσίασε το μουσικό σχήμα ΙΑΜΑ σε διεθνές φεστιβάλ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

225

Το μουσικό σχήμα  του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης  ΙΑΜΑ εντυπωσίασε το κοινό  του διεθνούς  φεστιβαλ με  μουσικά  συγκροτήματα που απαρτίζονται από γιατρούς,  που έγινε στην  πόλη Tihany της Ουγγαρίας,  με ελληνικά παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα τραγούδια που παρουσίασε.

Το συγκρότημα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και δέχθηκε συγχαρητήρια για την υψηλού επιπέδου εμφάνιση, ολοκληρώνοντας έτσι  με   ιδιαίτερη επιτυχία   το ταξίδι του, στο  φεστιβάλ –  συναυλία ιατρών μουσικών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/5/2019 στο πολιτιστικό κέντρο Németh Laszlo.

Το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Ιατρικής, το Μορφωτικό Σύλλογο Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης και  τις ευγενείς χορηγίες της Περιφέρειας Κρήτης και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 28 συνολικά μουσικά σχήματα  (χορωδίες, μονωδοί, οργανικά και μικτά συγκροτήματα) που ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια από διάφορα μουσικά είδη  (κλασική, τζαζ, παραδοσιακή, έντεχνη μουσική). Τα μέλη των μουσικών σχημάτων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι  γιατροί και επαγγελματίες υγείας (φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί).

Η εμπειρία υπήρξε μοναδική για τους συμμετέχοντες. Η αλληλεπίδραση με μουσικούς ιατρούς από άλλες κουλτούρες και χώρες  έθεσε τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη συνεργασία. ‘’Η ωραία αυτή ιδέα θα θέλαμε να συνεχιστεί με χώρα φιλοξενίας, γιατί όχι, και την Ελλάδα… ’’καταλήγουν τα μέλη του σχήματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει