Ένα ταξίδι-αφιέρωμα στην “ελληνική οπερέτα”

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΝΤΑ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ, ΓΚΙΚΑ ΜΙΧΑΗΛΟ

223

Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα”, ένα μουσικό   ταξίδι στην παλιά Αθήνα, στα χρόνια του αθώου φλέρτ και του ρομαντισμού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ,   στη  Βασιλική Αγίου Μάρκου

Ερμηνεύουν  οι Ηρακλειώτες, Αμάντα Κριτσωτάκη   σοπράνο της Λυρικής Σκηνής  και ο νεοεμφανιζόμενος βαρύτονος Γκίκας Μιχαήλος!

Την συναυλία διοργανώνει η Αντιδημαρχεία παιδείας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο σειράς συναυλιών «Μουσικής Δρόμοι».

 Αμάντα Κριτσωτάκη

Η Μονωδός, Μεσόφωνος Διαμάντη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας στην Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό την Κατερίνα Τζαγκαράκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε τραγούδι με την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, αποκτώντας δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές τραγουδιού στο Κέντρο Μουσικής «Λέοπολντ Μότσαρτ» του Πανεπιστημίου του Άουγκσμπουργκ (Γερμανία), δίπλα στους Άγκνες Χάμπερέντερ-Κόττλερ, Ράντι Σπρινγκ και Γιοχάνες Χόγιερ. Παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης (master classes) στο εξωτερικόπ. Τ

ραγούδησε σε συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία και Πορτογαλία. Πρωταγωνίστησε σε παραγωγές του Θεάτρου του Άουγκσμπουργκ, όπως: Έρβιν, το φυσικό ταλέντο (Erwin, das Naturtalent) του Μάικ Σβόμποντα, Διδώ και Αινείας (Dido and Aeneas), Divertimento4amadeus. Από τον Μάιο του 2012 είναι υπότροφος του οργανισμού Live Music Now, Yehudi Menuhin που σκοπό έχει την παρουσίαση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε ειδικές κοινωνικές ομάδες. Το 2014 εμφανίστηκε ως Β’ Οπτασία στην παραγωγή της ΕΛΣ Μάκμπεθ (Macbeth).

Ο  Γκίκας Μιχαήλος

Ο Γκίκας Μιχαήλος  γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  και ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα στην Αθήνα.

Από πολύ μικρός έδειξε σημάδια ενδιαφέροντος για τη κλασσική μουσική, παρακολουθώντας αρχικά μαθήματα φλογέρας και στη συνέχεια μονωδίας, θεωρίας και πιάνου.Παράλληλα συμμετείχε στην νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου ως χορωδός  ενώ συνέχισε τις σπουδές μονωδίας αρχικά υπό την επίβλεψη της Soprano Άννας Ταξίδου και εν συνεχεία με την Mezzo SopranoΙωάννα Βρακατσέλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας κλασικού τραγουδιού, με επιφανείς καλλιτέχνες του είδους, Br. Baglioni,  Ά. Χριστοφέλλη, X. Μαρίνος. Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών είτε ως χορωδός είτε ως μονωδός, αλλά και ως μέλος μουσικού συγκροτήματος Jazz. Ενώ τα έτη 2015 και 2016 συμμετείχε στην διοργάνωση συναυλιών λυρικού ρεπερτορίου με τίτλο «Μελωδίες ψυχής».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει