ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

550

Ποιος έμεινε να μην πάει;

Αλήθεια, ποιος έμεινε από το πάλαι ποτέ ισχυρό καραμανλικό μπλοκ που να μην πάει… ΣΥΡΙΖΑ;

Το ξεμασκάρωσε χθες και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος!

«Πρέπει να αντιτάξουμε όλες και όλοι τον δικό μας εαυτό στο να μην πισωγυρίσει η Ευρώπη σε άκρα και σε ακρότητες και κάποια στιγμή να αντισταθούμε στη μεγαλύτερη γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, η οποία κρύβει τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία, που είναι ο λαϊκισμός» δήλωσε ο πρώην υπουργός του Καραμανλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Πρακτορείο 104,9 FM» για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ρωτήθηκε αν τον αφορά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, απαντώντας: «Προφανώς.

Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων.

Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου.

Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».

 

Ο ΤΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΔΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Φέρνει… αέρα!

Τον… αέρα και τις γνώσεις από τη λειτουργία σύγχρονων μεγαλουπόλεων έχει ο υποψήφιος του Βασίλη Λαμπρινού με τη «Δύναμη Πολιτών» Τιτίκος Περδικογιάννης.

Έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη κι εργαστεί σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές, ο Τιτίκος ξέρει πολύ καλά πως ο εκσυγχρονισμός του Δήμου είναι βασικό στοιχείο για έναν φιλικό Δήμο.

Γνωρίζει όμως επίσης ότι οι αλλαγές πρέπει να έρθουν σε κάθε γειτονιά και περιφέρεια- όχι μόνο στο κέντρο- και πρέπει να αφορούν όλους τους πολίτες. Αυτό είναι που πρεσβεύει για τον Δήμο Ηρακλείου του αύριο, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση με κάθε δημότη αποτελούν βάση για μια συνολική αναπτυξιακή πορεία.

 

Ο Αυγενάκης με τον Βοριά μαζί

Και η φιλία φιλία

Στην αρχή που τους είδα να φωτογραφίζονται λέω: «Ουπς, τι γίνεται εδώ;» Ο Αυγενάκης με τον Βοριά μαζί;  Ο ένας γραμματέας της ΝΔ, ο άλλος πρόεδρος του ΕΚΗ και υποψήφιος του Αρναουτάκη; Την εξήγηση την έδωσε ο ίδιος ο γραμματέας: «Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά αλλά η φιλία φιλία. Όλα ξεκινούν από την εποχή που εργάστηκα στη Παγκρήτια Συνεταιριστικη Τράπεζα στο κεντρικό κατάστημα Ηρακλείου και μετά στην Αθήνα. Ο Στέλιος, νέος υπάλληλος τότε, υπεύθυνος μηχανογράφησης. Και αυτή η σχέση έχει βοηθήσει και κατά το παρελθόν, αλλά σίγουρα και στο μέλλον από άλλες θέσεις ευθύνης ο καθένας» μου είπε ο γραμματέας.

 

Έξι μονάδες διαφορά

Στο 6,3% είναι η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τη Ν.Δ. Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlcoπου παρουσιάστηκε χθες στο δελτίο ειδήσεων του OpenTVμε την Ελλη Στάη, 6 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 37%  των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση. Την ίδια ώρα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

Αεικίνητη είναι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Σταύρο Αρανουτάκη, Έφη Κουτεντάκη

 

Η αποδοχή του κόσμου

Αεικίνητη είναι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Σταύρο Αρανουτάκη, Έφη Κουτεντάκη.

Η Έφη δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της να έχει επαφή με την ενδοχώρα και τους ανθρώπους του νομού, να ακούει τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες, αλλά και την αγωνία του κόσμου.

Αυτό κάνει και τώρα, αλλά με την ένταση που επιβάλλει η περίοδος.  Θέλει να ακούσει η ίδια τους πολίτες, να έχει μία σαφή και πλήρη εικόνα για το τι ζητούν και τι περιμένουν από την περιφερειακή Αρχή.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μην χάνεις την επαφή με τον κόσμο και αυτό η Έφη Κουτεντάκη το βλέπει στη διάρκεια των περιοδειών της στον νομό, όχι μόνο από την αποδοχή των πολιτών αλλά και από το ότι δεν ακούει το γνωστό παράπονο «μας θυμάστε μόνο στις εκλογές», αλλά την ερώτηση «πάλι εδώ;».

 

@patris
Κι ο Καπετάν Άρης (Σπηλιωτόπουλος) με ΣΥΡΙΖΑ;
Τελικά είμαι ανατριχιαστικά επίκαιρος!
Velouxiotis

 

Δώρα… γιοκ για τους υπαλλήλους

Ψυχρολουσία για τους δημοσίους υπαλλήλους από το ΣτΕ, η Ολομέλεια του οποίου ανέτρεψε απόφαση του αρμόδιου τμήματος και έκρινε ότι δεν δικαιούνται εφεξής δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ υπολόγιζε το κόστος των αναδρομικών που θα υποχρεούταν να καταβάλει το κράτος -σε περίπτωση δικαίωσης των δημοσίων υπαλλήλων- σε 1,4% του ΑΕΠ ή 2,6 δισ. αναδρομικά και 0,2% του ΑΕΠ επιβάρυνση εφεξής κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ προέκυψε κατά πλειοψηφία η οποία απέρριψε τις σχετικές προσφυγές και αποφάσισε αντίθετα από ό,τι είχε κρίνει πριν από περίπου ένα χρόνο το ΣΤ’ τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

 

Το τσίρκο Cirque de Soleil είναι ονομαστό σε όλο τον κόσμο

Ούτε το τσίρκο μπορούμε!

Το Cirque de Soleil  είναι ονομαστό σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι απλώς ένα τσίρκο, είναι ένα υπερθέαμα.

Έγινε μια προσπάθεια πρόσφατα να έρθουν στην Κρήτη τον Ιούλιο και Αύγουστο να δώσουν παραστάσεις για όλο αυτό το διάστημα.

Έψαχναν χώρο για την τέντα, αρχικά ζήτησαν την προβλήτα 5 του λιμανιού και δεν την πήραν.

Μετά ζήτησαν το πάρκινγκ του Παγκρητίου, αλλά θα… φώναζαν λέει οι εξεταστές.

Και έτσι κάπου χάθηκαν… δουλειές για εκατοντάδες ντόπιους και ΦΠΑ πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…

Το ότι θα πάνε αλλού στην Ελλάδα εννοείται…

 

ο Αλιβιζάτος

Δεν πιάνει τώρα… πουλιά;

Πώς το είχε πει ο Αλιβιζάτος; Οτι ο Αλέξης Τσίπρας «πιάνει πουλιά στον αέρα»; Μια δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ερωτήματα, αλλά ο συνταγματολόγος τα γυρίζει και με άρθρο του απαντά στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίσει τις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν από τις χλιδάτες διακοπές του σε κότερο προσβολή και «παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, με υποκλαπείσες φωτογραφίες».

Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει ο  Αλιβιζάτος στο άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», «η αποκάλυψη αυτή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο επιτρεπόταν, αλλά και επιβαλλόταν για την ειλικρίνεια του δημόσιου διαλόγου. Και θα ήταν αδιανόητο η προβολή του περιστατικού αυτού να χαρακτηρισθεί “χτύπημα κάτω από τη μέση” σε οποιαδήποτε συνταγματικά ώριμη χώρα».

Όπως γράφει, με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, «η αποκάλυψη του περυσινού θαλάσσιου περιπάτου του πρωθυπουργού ήταν νομικά θεμιτή». Και αυτό γιατί το δικαστήριο έχει δεχθεί ότι είναι δικαίωμα των ΜΜΕ να αποκαλύπτουν, ακόμη με παράνομη λήψη, τη ζωντανή εικόνα των πολιτικών προσώπων, που επιδεικνύουν συμπεριφορά αντίθετη, όπως επί λέξει έκρινε, «ως προς την εικόνα που εκείνα προβάλλουν για τον εαυτό τους.

Η προβολή, δηλαδή, από τους πολιτικούς μιας δημόσιας εικόνας αποδεδειγμένα αντίθετης με την αληθινή. Και τούτο, με συνειδητή απόκρυψη σημαντικών πτυχών της ιδιωτικής ζωής τους».

 

η δήθεν… φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία από τη συγκέντρωση της ΝΔ στα ΧανιάΓενικώς… λαμογιές!

Χαμός έγινε με τη δήθεν… φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία από τη συγκέντρωση της ΝΔ στα Χανιά. Κάποιοι την… έφτιαξαν και την έβαλαν στα κοινωνικά δίκτυα ότι δήθεν την έδωσε η ΝΔ, ότι εξαφάνισαν κτήρια, ότι έγινε λαμογιά.

Κάποια σάιτ τελικά ζήτησαν συγνώμη αφού κατάλαβαν ότι η πειραγμένη φωτογραφία… ήταν πειραγμένη από άλλους: «Με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή στα Χανιά, στα social media κυκλοφόρησαν διάφορες φωτογραφίες σχετικά με το μέγεθος της συγκέντρωσης.

Η ιστοσελίδα μας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και δημοσίευσε εσφαλμένα μονταρισμένη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αποδίδοντάς την στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δεν ισχύει» έγραψαν στη “Νέα Σελίδα”.

 

Ποιος Βαρουφάκης;

Ποιος Βαρουφάκης; Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον ρόλο που έπαιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή εφημερίδα «New Europe»,  ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι συνάντησε τον Γιάνη Βαρουφάκη «μόνο για 10 λεπτά». «Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να γράψει βιβλία, και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο» υπογράμμισε.

ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Τσίπρας

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ επανέλαβε την αγάπη και τον σεβασμό του για τον ελληνικό λαό και την «αξιοπρέπειά» του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπώ το ελληνικό έθνος για πολλούς λόγους και αγαπώ τον ελληνικό λαό γιατί, αν και τιμωρήθηκε για τα λάθη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά του» επισήμανε ο κ. Γιούνκερ, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σε πείσμα ορισμένων κρατών-μελών.

«Πρέπει να πω σήμερα, γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο απ’ ό,τι ήταν σε εκείνη την περίοδο, ότι παίξαμε πρωταρχικό ρόλο» είπε σημειώνοντας ότι «κάποια κράτη-μέλη, και όχι τα μικρότερα» υποστήριζαν ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι «θέμα της Επιτροπής».

«Επομένως είμαι περήφανος που κράτησα την Ελλάδα εντός της σφαίρας αλληλεγγύης που ονομάζεται Ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά.

 

Φανατικά

Ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Φανατικά. Μετά πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τους γνωστούς λόγους. Φανατικά. Έβριζαν ό,τι προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τον Αρναουτάκη. Και στον δρόμο του τα έχωναν. Μετά πήραν και θέσεις. Πάλι φανατικά. Τώρα φαντάζομαι πάλι… φανατικά θα υποστηρίξουν ό,τι πει η τσέπη.

 

Κέφι

Όποιος την έφτιαξε τη σελίδα «Τέτοια ώρα τέτοια Λότζια» αν μη τι άλλο είχε κέφια! Τους σατιρίζει, τους τρολάρει και από μια πρόχειρη ματιά τους έχει… όλους τους υποψηφίους! Κανείς δεν φεύγει…

 

Οι νέοι

Περίπου 520.000 με 530.000 είναι οι 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 26 Μαΐου» ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Ο κ. Πουλάκης μίλησε για «ψεύτικα νούμερα» καθώς, όπως δήλωσε, οι άνθρωποι που πήραν την ελληνική ιθαγένεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ξεπερνούν τις 52.000 με 53.000. «Να καταδικάσουμε ευθέως τις δηλώσεις Αυγενάκη-Τζαβάρα. Ίσως τους βγήκε το παρελθόν από το ’61» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ.

 

Λουκέτο

Λουκέτο μπαίνει ξανά σήμερα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Οι καθηγητές καλούνται να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η γενική συνέλευση θα γίνει το πρωί στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου και θα ακολουθήσουν οι εκλογές.

 

Έρευνα;

Θα γίνει κάποια σοβαρή έρευνα για την «απαγωγή» από κουκουλοφόρους αστυνομικούς της Κρήτης σε Κρητικό μικροκακοποιό, γιατί θεώρησαν ότι εκείνος ευθύνεται για την κλοπή από το σπίτι συγγενή αστυνομικού πριν λίγα χρόνια; Το περιστατικό ήταν και είναι γνωστό σε πολλούς αστυνομικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, όμως ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για να βάλει τέλος σε αυτές τις πρακτικές.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει