Στην Εσθονία οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ

143

Στην πόλη Jõhvi της Εσθονίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου σε συνεργασία με πέντε σχολεία του εξωτερικού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Social media as a tool for inclusion – Τα κοινωνικά δίκτυα ως εργαλείο ενσωμάτωσης».

Σκοπός της επίσκεψης, στην οποία συμμετείχαν σχολεία από την Δανία, την Εσθονία, την Ισπανία και την Φινλανδία, ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  για  την ενσωμάτωση των μαθητών που ίσως να είχαν περιθωριοποιηθεί στο παρελθόν, για παράδειγμα τα άτομα που μένουν σε μακρινές περιοχές, μακριά από την πόλη, τα άτομα με κοινωνικές δυσκολίες ή ειδικές ανάγκες κ.α.

Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Εσθονία, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Εσθονίας, επισκέφθηκαν εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας για τις εκπαιδευτικές πρακτικές των συμμετεχουσών χωρών, παρακολούθησαν διαλέξεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, παρακολούθησαν το ετήσιο φεστιβάλ χορού και τραγουδιού του σχολείου.

Στο περιθώριο του προγράμματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, στο Τάλιν, καθώς και στην πόλη Νάρβα, ενώ επισκέφθηκαν και το μουσείο-ορυχείο της περιοχής.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με  τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα  των κατοίκων και των μαθητών της πόλης, καθώς φιλοξενούνταν από τοπικές οικογένειες.

Όλες οι αποστολές μαθητών και καθηγητών επέστρεψαν στον τόπο τους έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας δημιουργήσει νέους δεσμούς κι έχοντας βιώσει μία αξέχαστη εμπειρία ζωής. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο όπου δύο μαθητές από το 2o ΕΠΑΛ και τέσσερις καθηγητές θα ταξιδέψουν στην Φινλανδία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει