“Τη χτύπησα, την κούρεψα, αλλά δεν τη βίασα”

Μία «ολέθρια σχέση» στο εδώλιο
ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΨΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ 

442

Για πάρτη της χώρισε τη γυναίκα του, η οποία έπεσε στην κατάθλιψη και έφυγε πρόωρα από έμφραγμα, αφήνοντας πίσω τρία ορφανά παιδιά. Την έβγαλε από τη νύχτα όπου δούλευε, έφερε τα παιδιά της στην Ελλάδα, συντηρούσε δύο οικογένειες και τη μητέρα της, και εκείνη, αντί για ευχαριστώ-όπως είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του- τον απατούσε με τον «Σάκη, τον Πακιστανό».

Σε κατάσταση μέθης τη χτύπησε και κούρεψε τα μαλλιά της με μαχαίρι. «Ήμουν μεθυσμένος. Δεν δικαιολογώ αυτό που έκανα και ζητώ να τιμωρηθώ για τις πράξεις μου, όμως αρνούμαι ότι την βίασα και ότι τη παρακρατούσα παράνομα» ισχυρίστηκε  ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ο 53χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 3 μηνών για τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του 33χρονη Ρουμάνα.

Μία υπόθεση που το 2014 οπότε και δημοσιοποιήθηκε είχε προκαλέσει αίσθηση λόγω ακριβώς της καταγγελίας ότι ο Ηρακλειώτης έφθασε στο σημείο να κουρέψει τη φίλη του με το μαχαίρι.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έγινε ερήμην του καθώς όπως ειπώθηκε την περίοδο εκείνη νοσηλευόταν στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Ο ίδιος είχε σοβαρότατο πρόβλημα αλκοολισμού εξαιτίας του οποίου υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπλήνα, έπεσε σε κατάθλιψη ενώ έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η 33χρονη δεν εμφανίστηκε. Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε η μητέρα του αλλά και η κόρη του, οι οποίες υποστήριξαν ότι μετά από την ιστορία αυτή η ζωή του 53χρονου διαλύθηκε. Υποστηρικτική προς τον πατέρα της εμφανίστηκε η κοπέλα, η οποία ανέφερε ότι είναι καλός άνθρωπος, όμως είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Τόνισε ακόμα ότι μετά τον θάνατο της μητέρας της, η οποία έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή από τη στεναχώρια της, χρειάστηκε να κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο και ο πατέρας της της συμπαραστάθηκε σε αυτήν τη διαδικασία.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο τον 53χρονο μόνο για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοχρησίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών με αναστολή.

Τον απάλλαξε για τις κατηγορίες του βιασμού και της παράνομης παρακράτησης λόγω αμφιβολιών. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 53χρονου Μιχάλης Σαρχιανάκης χαρακτήρισε τη σχέση του εντολέα του με την 33χρονη ως «ολέθρια σχέση». Έκανε λόγο για δίκαιη απόφαση καθώς τιμωρήθηκε για τις πράξεις που πραγματικά έκανε, σημειώνοντας και πάλι ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοια συμπεριφορά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει