Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι εμπορικές αψιμαχίες διατηρούν τις πιέσεις…

113

Αρνητικό ήταν το πρόσημο της συνεδρίασης της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα βαριά χαρτιά της αγοράς, να καταγράφουν ισχυρές απώλειες, παρασέρνοντας το Γενικό Δείκτη στις 722,88 μονάδες. Τα 62 εκατ. ευρώ έφτασε ο τζίρος των συναλλαγών, με τον όγκο στα 35 εκατ. τεμάχια.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας μετά τις παροχές στις οποίες έχει προχωρήσει προεκλογικά η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να κρούσει η Κομισιόν στην έκθεσή της η οποία θα δημοσιευθεί στις αρχές Ιουνίου, όπως προβλέπει η Goldman Sachs σε νέα ανάλυσή της για τα δημοσιονομικά σχέδια των χωρών της ευρωπεριφέρειας.

Παράλληλα εκτιμά πως η αξιολόγηση της Κομισιόν θα είναι αρνητική για το πρόγραμμα σταθερότητας της Ιταλίας ενώ ουδέτερη θα είναι η στάση της σχετικά με τα δημοσιονομικά σχέδια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Στο παρελθόν, πάντως, οι διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και των κυβερνήσεων της νότιας Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά σχέδια, αποτέλεσαν πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές αλλά και καταλύτη για αναταραχές στις αγορές.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων σχέδιο νόμου το οποίο θα μετατρέπει τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε νόμο του Κράτους την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες της χθες βράδυ.

Σε αρνητικό έδαφος και οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τις ανησυχίες για τη σινοαμερικανική διαμάχη να εγκλωβίζουν τις αγορές. Προσοχή συνιστά η Fed, καθώς ο δείκτης πιθανότητας ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες είναι ψηλά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει