Άνοιξε τις πύλες του το λαογραφικό μουσείο Σάρχου

137

Ένα ακόμα λαογραφικό μουσείο στο Μαλεβίζι, αυτή τη φορά στον Σάρχο, άνοιξε τις πόρτες του , με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, παρουσία του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Κρήτης, Εντεταλμένου Συμβούλου Λάμπρου Βαμβακά, σύσσωμης της δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, τοπικών φορέων και πλήθυος κόσμου.

Πρόκειται για το Εκθετήριο Ιστορικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς Σάρχου, που στεγάζει παράλληλα και την Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ σε νέο κτήριο που χτίστηκε στο προαύλειο χώρο στεγάζεται το ιατρείο του οικισμού και δημιουργήθηκε μια νέα παιδική χαρά.

Το νέο Μουσείο, προϋπολογισμού 234.400 ευρώ, που δημιουργήθηκε με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάρχου, προστίθεται στο δίκτυο των πυκνών πολιτιστικών δομών που δημιουργήθηκαν στο Μαλεβίζι τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Για το σημερινό αποτέλεσμα χρειάστηκε να αξιοποιήσουμε δύο διαφορετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το ποσό των 235.000 ευρώ, το οποίο απαιτήθηκε για την αποκατάσταση του κτηρίου και έπειτα για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Για άλλη μια φορά πρέπει να θυμίσω τη συμβολή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που ήταν δίπλα μας και σε αυτό το έργο.

Αγαπητοί φίλοι, για την εξασφάλιση της διάρκειας και της σωστής λειτουργίας της νέας πολιτιστικής δομής του Σάρχου, εγγυάται ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, ο οποίος διαχρονικά έχει δώσει σοβαρά δείγματα αξιόλογης πολιτιστικής προσφοράς. Για το λόγο αυτό δεν υπήρξε η παραμικρή επιφύλαξη, από μέρους της δημοτικής μας αρχής, για την επίσημη παραχώρηση της χρήσης του ανακαινισμένου κτηρίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάρχου!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει