Στη… μάχη της Κρήτης οι πολιτικοί αρχηγοί

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

234

Πόλο έλξης αποτελεί για τους πολιτικούς αρχηγούς η Κρήτη, καθώς οι ψηφοφόροι της είναι η κρίσιμη μάζα που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις, ειδικότερα σε επίπεδο κορυφής. Η αρχή έγινε από τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος χθες πραγματοποίησε περιοδεία στο Ρέθυμνο, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και Λασίθι, στο πλαίσιο ενίσχυσης του κόμματός του, αλλά και των τοπικών υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη και μαζί θα επισκεφθούν το Σκοτεινό, το χωριό της Κρήτης που έχει κόψει το τσιγάρο. Δυο ώρες αργότερα, θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο κι εκεί στο Molo Cafe θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.

Μεθαύριο Παρασκευή, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας θα επισκεφθεί το Ηράκλειο και θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στις 8:30 το βράδυ στο Μεΐντάνι. Ο γραμματέας θα συνοδεύεται και από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του.

Το Σάββατο το απόγευμα αναμένεται στο Ηράκλειο και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 7:30 το απόγευμα.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα βρίσκεται στην Κρήτη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο παλιό ενετικό λιμάνι της πόλης.  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παράλληλα, για μία ακόμα φορά επιλέγει το Ηράκλειο για να πραγματοποιήσει μια κεντρική προεκλογική ομιλία λίγο πριν το «νήμα» των ευρωεκλογών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου στο Ηράκλειο, όπου θα πραγματοποιήσει μια κεντρική ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 7:30 το απόγευμα. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αν και ο ίδιος έχει δεσμευθεί πως στην επόμενη επίσκεψή του στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του δρόμου Ηράκλειο – Μεσσαρά, που παραδίδεται επίσημα στην κυκλοφορία το Σάββατο.

Εκτός όμως από τους πολιτικούς αρχηγούς, στην Κρήτη βρίσκεται και η πρώην υπουργός και βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποίησε περιοδεία στην Ιεράπετρα χθες, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσει χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει