Στα έργα αποκατάστασης δικτύων ο Λαμπρινός

128

Επίσκεψη στα έργα αντικατάστασης των δικτύων που εκτελούνται στην περιοχή του Μασταμπά, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη. Εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι το στρατηγικό σχέδιο που έχει χαραχθεί σε ό,τι αφορά στην οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης, που ταλανίζει το Ηράκλειο για πολλές δεκαετίες στη σύγχρονη ιστορία του για πρώτη φορά επιλύεται.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της, η δημοτική αρχή του Βασίλη Λαμπρινού επεδίωξε σταθερά την διοικητική και οικονομική εξυγίανση της ΔΕΥΑΗ και την απεξάρτηση της υδροδότησης του Ηρακλείου από τον βαθμό στον οποίο θα γεμίζει ή όχι το φράγμα Αποσελέμη. Το τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου 2014-2019 βρίσκει τον Δήμο Ηρακλείου πολύ πιο κοντά σε αυτούς τους στόχους.

Η ΔΕΥΑΗ είναι πλέον οικονομικά βιώσιμη, έχοντας αφήσει πίσω της το φάσμα της υπερχρέωσης και του υπερδανεισμού. Με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά της, είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις βελτίωσης των υποδομών της, να μειώνει τις χρεώσεις της και να ασκεί κοινωνική πολιτική ελαφρύνοντας τα αδύναμα νοικοκυριά. Παράλληλα, εφαρμόστηκε στρατηγικό σχέδιο αποκατάστασης του τεράστιου προβλήματος των απωλειών του δικτύου.

Περίπου το⅓1/3 του νερού που διανέμει η ΔΕΥΑΗ μέχρι σήμερα χάνεται λόγω απωλειών στο εξαιρετικά ταλαιπωρημένο υδρευτικό δίκτυο. Ο Βασίλης Λαμπρινός με ορθή ιεράρχηση, επιμονή και επιχειρήματα κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση του τεράστιου έργου αλλαγής του συνόλου του αστικού δικτύου ύδρευσης, μήκους περίπου 250 χιλιομέτρων, από τα οποία ήδη εκτελούνται τα 45 χιλιόμετρα περίπου.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η αντικατάσταση 29.000 υδρομέτρων της ΔΕΥΑΗ, από τα οποία τα 3.000 έχουν ήδη αντικατασταθεί. Με αυτά τα μεγάλης κλίμακας έργα κλείνει οριστικά το πρόβλημα των απωλειών, ενώ αυξάνεται η πίεση του δικτύου και διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού που θα διανέμεται πλέον μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει