Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Ρίκης Ματαλλιωτάκη

117

Το νέο βιβλίο της Ηρακλείωτισσας δημοσιογράφου και συγγραφέα, Ρίκης Ματαλλιωτάκη, «Μια φορά κι έναν καιρό… Θρύλοι της Κρήτης για μεγάλους μα και για παιδιά», θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Καίτη Κουναλάκη, ερευνήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – λογοτέχνης και η Ελένη Μανιωράκη, δασκάλα -λογοτέχνης.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός, Μάνος Ζειμπέκης.

Η ίδια αναφέρει πως «οι θρύλοι ανέκαθεν με μάγευαν, με τραβούσαν σαν μαγνήτης, ίσως γιατί πιστεύω ακράδαντα πως είναι η ξώπορτα της ιστορίας… ή ίσως γιατί επίσης ακράδαντα πιστεύω πως τις περισσότερες φορές η αλήθεια κρύβεται σε σφαίρες πως δεν μπορεί ο καθένας να δει δια γυμνού οφθαλμού, πλην μόνο των τυχερών που διαθέτουν το χάρισμα της ενσυναίσθησης…».

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο.

«…Μονάχα οι άτιμοι και οι δειλοί σκοτώνουν από πίσω, αλλά έστω κι έτσι από μένα δεν θα πάρεις τέτοια ικανοποίηση… σε περίμενα πάντως, για να σου δείξω πως είμαι Κρητικός εγώ και μ’ έμαθαν οι γονέοι μου ανάμεσα σε σκλαβιά και θάνατο, να επιλέγω το θάνατο» είπε περήφανα και πριν προλάβει να αντιδράσει ο Τούρκος έστρεψε το όπλο καταπάνω του, ακούστηκε ένα μπαμ, κι αυτό ήταν.

Ο Μάξιμος κράτησε όντως το τελευταίο βόλι για πάρτη του και το ρολόι της ολιγόχρονης ζωής του, ακριβώς όπως το είχε τάξει στον εαυτό του, θρυψαλιάστηκε στον Προμαχώνα του Μαρτινέγκο…».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει