Οι ANEK Lines στηρίζουν την ανάπτυξη

362

Τη στήριξη πρωτοβουλιών στον άξονα της βιώσιμης και αειφορικής ανάπτυξης απέδειξε, μία ακόμα φορά έμπρακτα, η  ΑΝΕΚ LINES, που φιλοξένησε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Μαΐου στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της, στα Χανιά «Ημερίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Την ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Global Sustain και η European Sustainability Academy (ESA), εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα της «EU Green Week», πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, τοπικών και πανελλαδικών φορέων.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν θέματα ποικίλης ύλης με έμφαση στους τομείς των γεωργικών ειδών διατροφής, του τουρισμού, των μεταφορών και της ενέργειας, στο πλαίσιο της προώθησης στρατηγικών επιλογών για την αειφορική ανάπτυξη των οργανισμών και τα οφέλη για το νησί και την τοπική κοινωνία.

Κατά την έναρξη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ LINES, Γεώργιος Κατσανεβάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ LINES, η βιωσιμότητα και η αειφορία, αποτελούν καθημερινή προτεραιότητα και βασικούς πυλώνες της λειτουργίας μας, σε κάθε επίπεδο.

Η κ. Sharon Jackson αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην αειφορία, την κλιματική αλλαγή και τις δυνατότητες ανάκαμψης μέσα από το παράδειγμα της ESA (European Sustainability Academy), που έχει ιδρύσει και λειτουργεί στο Δράπανο Αποκορώνου
Η κ. Sharon Jackson αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην αειφορία, την κλιματική αλλαγή και τις δυνατότητες ανάκαμψης μέσα από το παράδειγμα της ESA (European Sustainability Academy), που έχει ιδρύσει και λειτουργεί στο Δράπανο Αποκορώνου

Με προορισμό την παραγωγή αξίας που έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο μας, στηρίζουμε με συνέπεια κάθε πρωτοβουλία, που θα κάνει την Κρήτη μας πρότυπο αειφορικής ανάπτυξης, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος, του πρωτογενή μας τομέα και κάθε πτυχής που αγγίζει τη ζωή του τόπου μας και των ανθρώπων του».

Η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Εύα Καϊλή, ανέπτυξε το θέμα “Blockhain, Τεχνητή Νοημοσύνη και Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

Ο κ. αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης αναλύοντας κατά την εισήγησή του "Το αποτύπωμα της ΑΝΕΚ στην Τοπική Ανάπτυξη".
Ο κ. αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης αναλύοντας κατά την εισήγησή του “Το αποτύπωμα της ΑΝΕΚ στην Τοπική Ανάπτυξη”.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα “Το Αποτύπωμα της ANEK LINES στην Τοπική Ανάπτυξη”, ο αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, υπογράμμισε: «Κύρια προτεραιότητά μας, στην ΑΝΕΚ LINES, είναι να ενώνουμε την Κρήτη μας με όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Στρέφοντας το βλέμμα, στο ίδιο μας το νησί, επιδιώκουμε κάθε μέρα, να διευρύνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα, υλοποιώντας ενέργειες όπως το We do local που αφορά στην φιλοξενία και την γαστρονομία και την ετικέτα Αειφορία που έχουμε θεσπίσει με προϊόντα Κρητικής αγροδιατροφής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει