Η ΕΥ. ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: “Ο Βασ. Λαμπρινός λέει αλήθειες και κάνει έργο”

354

Από εθελόντρια στην Ομάδα Παιδείας της δημοτικής Αρχής, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Δύναμη Πολιτών».  Με εμπειρία στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών, η Ευαγγελία Βάμβουκα παραχωρεί μια εκ βαθέων συνέντευξη, στην οποία αναλύει τις θέσεις της, μιλά για τους στόχους της, αλλά και τη διαφορά της “Δύναμης Πολιτών” σε σχέση με τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Μιλώντας για την εμπειρία της από την αλληλεπίδραση με τη Δύναμη Πολιτών και τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, αναφέρεται στα προβλήματα της πόλης, τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής, αλλά και στην επόμενη ημέρα στον Δήμο Ηρακλείου.

Ερ.: Κατέρχεστε ως υποψήφια με τη Δύναμη Πολιτών και τον Βασίλη Λαμπρινό. Για ποιο λόγο επιλέγετε Δύναμη Πολιτών; Για ποιο λόγο να επιλέξουν Δύναμη Πολιτών και Ευαγγελία Βάμβουκα οι δημότες;

Απ.: Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε  τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν ανέλαβε την δημαρχία ο Βασίλης Λαμπρινός. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται μικροί πυρήνες εθελοντικών  ομάδων από συμπολίτες μας, που ήθελαν να προσφέρουν τον χρόνο  και την εμπειρία τους σε δράσεις  που είχαν  στόχο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας   σε θέματα που άπτονται του  Πολιτισμού, της  Παιδείας, της Κοινωνικής Πολιτικής, του Πράσινου και του Τουρισμού.  Εγώ εντάχθηκα στην Ομάδα Παιδείας και εκεί γνώρισα και σχημάτισα άποψη για τους ανθρώπους της παράταξης της Δύναμης Πολιτών. Διαπίστωσα ότι ο χαρακτήρας της Παράταξης είναι ο σεβασμός στον Άνθρωπο, στην ισότητα των φύλων, στον  Πολιτισμό, στην Παιδεία και τους δημοκρατικούς  θεσμούς. Αυτά λοιπόν ήταν τα κριτήρια που αξιολόγησα όταν μου έγινε η πρόσκληση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της  Δύναμης  Πολιτών, την οποία  θεώρησα τιμητική  και για αυτό την αποδέχτηκα.

Ο λόγος που προτείνω να επιλέξουν τη Δύναμη Πολιτών  οι συμπολίτες μου είναι αφενός για τα παραπάνω και αφετέρου  ότι ηγείται αυτής ο Βασίλης  Λαμπρινός.

Η γνώμη που έχω σχηματίσει  με την όποια επαφή έχω αναπτύξει  είναι ότι αγαπάει πολύ το Ηράκλειο, σέβεται όλους τους συμπολίτες του,  δεν θα τους πει ψέματα, δεν θα τους κοροϊδέψει. Επί  της δημαρχίας του έχει προαγάγει την εξωστρέφεια και τους δημοκρατικούς θεσμούς όπως  τη διαφάνεια, τη διαβούλευση  με τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών  κοινωνικών εταίρων.

Ο χαρακτήρας της διακυβέρνησης του Δήμου χαρακτηρίζεται από ομαδικότητα, συμμετοχικότητα, αποκέντρωση εξουσιών και πρωτοβουλίες. Επίσης αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι είναι ένας πολύ καλλιεργημένος άνθρωπος, εμένα προσωπικά μου εμπνέει ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ισορροπία. Ειδικά τώρα με το νέο νόμο Κλεισθένη το προσόν της ισορροπίας για τον δήμαρχο θα είναι πρωτεύον.

Την Ευαγγελία Βάμβουκα θα την  επιλέξουν γιατί έχω δουλέψει τριάντα ένα χρόνια σε μια μεγάλη και καταξιωμένη ιδιωτική επιχείρηση με υψηλά standards σε πολλούς τομείς. Ξεκίνησα από απλή υπάλληλος και κατέληξα να είμαι ανώτερο στέλεχος,  επικεφαλής στο χρηματοοικονομικό  τμήμα, ένα πολύ απαιτητικό και  νευραλγικό τμήμα της εταιρείας σε πολύ  ζοφερούς καιρούς για την ελληνική οικονομία.

Αυτή λοιπόν την δυνατή εμπειρία που έχω θα ήθελα να την αξιοποιήσω και να την μεταφέρω στον Δήμο Ηρακλείου, εφόσον  βέβαια οι συμπολίτες μου με τιμήσουν  με την εμπιστοσύνη  τους.

Ερ.: Ποιο θα χαρακτηρίζατε το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης και ποια νομίζετε ότι είναι τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίλυσή του;

Απ.: Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει αρκετά και σημαντικά πράγματα για το Ηράκλειο, αλλά υπολείπονται και άλλα τα οποία δρομολογούνται. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα μεγάλο πρόβλημα του Ηρακλείου βαίνει προς λύση και αυτό είναι  η ύδρευση. Ο δήμαρχος  έχει εξασφαλίσει  την πλήρη χρηματοδότηση του έργου  από την κυβέρνηση, ύψους 25 εκατ. €.  Ήταν ένα μεγάλο  χρόνιο πρόβλημα το οποίο ταλάνιζε  τους δημότες γιατί  το υδρευτικό σύστημα είναι   πεπαλαιωμένο με κακή ποιότητα, σημαντική απώλεια νερού  και απώλεια εσόδων για τον Δήμο. Ήδη εκτελούνται  εργολαβίες σε περιοχές όπως Χρυσοπηγή και Μασταμπά.

Δόθηκαν  άδειες για οκτώ νέες γεωτρήσεις, όπου οι τρεις έχουν διανοιχτεί  και οι εργασίες διάνοιξης της τέταρτης βρίσκονται σε εξέλιξη. Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την απογύψωση σε γεώτρηση μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ  όπου θα παράγονται 2.000 κυβικά την ημέρα. Επίσης σημαντικό είναι ότι  έχουν αντικαταστήσει 7 χιλιάδες υδρόμετρα τα οποία ήταν χαλασμένα  και δεν καταλογίζονταν λογαριασμοί  και έπονται να τοποθετηθούν συνολικά 20.000 υδρόμετρα.

Ερ.: Ποιοι θα είναι οι βασικοί στόχοι σας για την επόμενη μέρα, εφόσον εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηρακλείου;

Απ.: Ο βασικός στόχος και η ασχολία μου θα είναι τα προβλήματα του  πολίτη και της πόλης. Εάν εκλεγώ,  θα κάνω τα πάντα  και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της πόλης. Διαθέτω χρόνο, όρεξη, διάθεση, ενέργεια, δύναμη και κυρίως ανιδιοτέλεια.

Ερ.: Είστε πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και όπως κάθε επιχείρηση, ο Δήμος χρειάζεται ορθή διοίκηση. Ποιες νομίζετε ότι είναι οι βασικές προτεραιότητες που οφείλουν να υιοθετούν για τη σωστή διοίκηση ενός δήμου;

Απ.: Θέλουμε καλύτερη αυτοδιοίκηση και όχι λιγότερη. Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη, ευέλικτη, αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση με σεβασμό στο δημότη. Ο Δήμος είναι μια επιχείρηση όπου σημαντικός παράγοντας είναι ο άνθρωπος και για να μπορέσει να είναι εξίσου σημαντικός και αποτελεσματικός θα πρέπει να υπόκειται σε σωστή διοίκηση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος χωρίζεται στο διοικητικό προσωπικό και στους εκλεγμένους. Θα πρέπει να υπάρχει μια συνεχής και αγαστή  συνεργασία προς τη  σωστή κατεύθυνση από μέρους του πολιτικού προσωπικού, προκειμένου η επιχείρηση Δήμος να έχει άριστα  αποτελέσματα.

Να ενισχυθούν οι εφαρμογές στις νέες τεχνολογίες και την  ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να υπάρχει συνεχής επιμόρφωση του διοικητικού προσωπικού του Δήμου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει