Επί παντός… αθλητικού

129

Επόμενο ραντεβού με τον Γιώργο στο γήπεδο…

Τον μικρό φίλο του ΟΦΗ Γιώργο Δουλγεράκη επισκέφτηκαν χθες στο Βενιζέλειο τρείς παίκτες της ομάδας. Ο Ανέστης Νάστος, ο Μανόλης Παπαστεριανός και ο Γιάννης Ποτουρίδης πέρασαν λίγες ώρες  μαζί με τον Γιώργο δίνοντας του κουράγιο να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να επιστρέψει δυνατός. Μάλιστα  ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας. «Γιώργο σε περιμένουμε στο γήπεδο!» ήταν το μήνυμα που του έστειλαν ενόψει και του αγώνα μπαράζ με τον Πλατανιά…

Ν.Μ.

 

Σε όλα μέσα ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας Ο Αλέξης Κούγιας θα είναι (μαζί με την δικηγόρο της ομάδας) ο νομικός του ΠΑΣ Γιάννινα στην αυριανή εκδίκαση της προσφυγής των Ηπειρωτών στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της αναδιάρθρωσης.

Ο γνωστός δικηγόρος και ιδιοκτήτης της Λάρισας ήταν και δικηγόρος του ΟΦΗ στην υπόθεση Αιγινιακού και συνέβαλε στην αθώωση της κρητικής ομάδας.

Λέτε να τα καταφέρει και σε αυτή την υπόθεση και να ανατρέψει τα πάντα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση; Νομικά πάντως, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, ο ΠΑΣ έχει δίκιο (παρότι ψήφισε και αυτός το σχέδιο). Ωστόσο το θέμα έχει και πολιτική χροιά και αυτό είναι που το κάνει εξαιρετικά δύσκολο για τους Γιαννιώτες…

Ν.Μ.

 

ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος ΒασιλειάδηςΠώς θα ανέβουν;

Ο Βασιλειάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβουν δυο από τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, ώστε να χρυσώσει το χάπι για το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση τους στέρησε ουσιαστικά μια κατηγορία.

Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει αβίαστα, είναι πως θα ανέβουν οι πρωταθλητές; Με αγώνες μπαράζ; Αφού οι ομάδες εδώ και καιρό βρίσκονται σε διακοπές. Εκτός κι αν τις κατεβάσουν από τις παραλίες όπως έκαναν παλαιότερα με τον ΟΦΗ…

Ν.Μ.

 

Τα κατάφερε

τα κατάφερε ο Γιάννης Λιαπάκης από τον Άγιο Νικόλαο να αναγνωριστεί από την ΓΓΑ η 3η θέση του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ.

Το πάλεψε και τα κατάφερε ο Γιάννης Λιαπάκης από τον Άγιο Νικόλαο να αναγνωριστεί από την ΓΓΑ η 3η θέση του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ.

Ο Γιάννης Λιαπάκης είναι ο πρώτος αθλητής στον Άγιο Νικόλαο που καταφέρνει να πάρει τα μόρια από το άθλημα του Kick Boxing.

Ο Γιάννης είναι από πολύτεκνη οικογένεια όπου όλα του τα αδέρφια ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, τόσο με το Taekwondo, όσο και με το Kick Boxing, καταφέρνοντας και αυτά, παρά το νεαρό της ηλικίας τους να έχουν αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό τους.

 

Ό,τι πουν είναι απλά   προτάσεις προς έγκριση…

ΕΣΑΚΕΗ πενταμελής επιτροπή που συμφωνήθηκε να πιάσει δουλειά μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΚΕ, ώστε σήμερα στη νέα συνάντηση όλων των ΚΑΕ να παρουσιάσει ένα σχέδιο με τους βασικούς άξονες που θα παρουσιαστούν στους αρμόδιους φορείς ως απαιτήσεις του ΕΣΑΚΕ για το επόμενο πρωτάθλημα.

Η βασική στόχευση είναι σε δύο τομείς: στο οικονομικό, με αιχμή του δόρατος την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στη διαιτησία, όπου όλοι συμφωνούν ότι χρειάζεται βελτίωση και θα ψάξουν τρόπους γι’ αυτή σύμφωνα με τους νόμους και τα ισχύοντα.

Μη φανταστεί κάποιος ότι σήμερα θα ανακοινωθούν δραματικές αλλαγές για το επόμενο πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να γίνει η αρχή με μια βάση διαπραγμάτευσης που θα γίνει πολύ πιο αναλυτική την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά θα δίνει κίνητρο σε όλους να… τελειώνουμε φέτος όπως όπως για να προχωρήσουμε στις αλλαγές.

Έτσι και αλλιώς αν και όπου καταλήξουν οι εταίροι του ΕΣΑΚΕ, δεν θα είναι παρά προτάσεις και εισηγήσεις που θα πρέπει να κατατεθούν στην ΕΟΚ και το Υπουργείο και να γίνουν αποδεκτές. Εκεί υπάρχει ένα λεπτό σημείο, αφού η πρόθεση είναι να μπει τελεσιγραφικός χαρκτήρας υπό την έννοια της μη έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος αν υπάρξει άρνηση.

Ένα θέμα που παραμένει θολό είναι αυτό περί της πρότασης αναδιάρθρωσης της κατηγορίας με 16 ομάδες, για να σωθεί το Λαύριο, που έπεσε… άδοξα με την αποχή του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική. Υπάρχει η αίσθηση ότι περισσότερο από συμπάθεια έδειξαν θετική διάθεση στο αίτημά του οι υπόλοιποι που είπαν “θα το δούμε”. Ούτε τυπικός λόγος υπάρχει ούτε η basket league των αμέτρητων οικονομικών προβλημάτων αντέχει αύξηση ομάδων, ούτε ιδιαίτερο μέλλον αναμένεται να έχει αυτή η ιστορία”.

Μ.Σ.

(ΈΘνος Σπορ)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει