Εκδηλώσεις μνήμης στον Χάρακα

460

Εκδήλωση  για την 78η επέτειο  της Μάχης της Κρήτης και τον βομβαρδισμό  του Χάρακα από τους Γερμανούς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαίου στον Χάρακα.

Οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Πολιτιστικός Συλλόγος της περιοχής είναι οι ακόλουθες: Στις 10 δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα,στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση  στον χώρο του Ηρώου με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ.Κοκοσάλη και τον πρόεδρο  του Τοπικού Διαμερίσματος Ιωάννη Μπαριτάκη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Μάνος Αγγελιδάκης.Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στις 11.30 θα γίνει προσκλητήριο νεκρών ανά τοπικό διαμέρισμα στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12 η χορωδία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων θα αποδώσει τραγούδια ενώ οι σχολές Παπαδόκωστα θα χορέψουν κρητικούς χορούς.

Στη συνέχεια θα γίνει παρέλαση κατοχικών οχημάτων και πτήση αεροσκάφους  από την σχολή χειριστών αεροσκαφών “Κρητικός Αετός”. Στις 12.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου  θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Κρητική ψυχή” του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Μ.Αγγελιδάκη. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 2 μμ με δεξίωση των προσκεκλημένων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει