ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

390

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Κι άλλη δημοσκόπηση για τον Δήμο. Αυτή είναι έτοιμη, η άλλη θα γίνει τώρα. Η εταιρεία που ολοκλήρωσε το γκάλοπ, μαθαίνω ότι είναι η PROTATA. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό και η συλλογή στοιχείων ολοκληρώθηκε χθες. Τι δείχνει; Έχει το ενδιαφέρον της, καθώς δείχνει μια μοιρασιά της τάξης του 70% και με την αναγωγή δεν αλλάζουν πολλά. Ο πρώτος είναι στο 29,6%, ο δεύτερος στο 22,8% και οι υπόλοιποι μονοψήφιοι: στο 8% ο ένας, τα άλλα ψηφοδέλτια στο 4, στο 3%, στο 2% άλλοι, υπάρχουν και μη ανιχνεύσιμα. Φυσικά το 30% που απομένει και δεν δίδεται στην πρόθεση ψήφου, στην αναγωγή δίδεται σε όλους με αποτέλεσμα να έχουμε αντίστοιχες προσαυξήσεις. Προς όλους.

 

ENISA

Αποχαιρέτα τον ENISA που χάνεις

Δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, όλοι το γνώριζαν εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, έκοβαν κορδέλες και φωτογραφίζονταν με πλατιά χαμόγελα. Η είδηση ότι το Ηράκλειο χάνει την έδρα του ENISAπέρασε λίγο στα “ψιλά”, οι αντιδράσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες, αν εξαιρέσει κανείς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τι γίνεται, όμως, με τους τοπικούς άρχοντες; Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο! Μπα…  Όσο για το μεγαλοπρεπές κτήριο που εγκαινιάστηκε πριν από ενάμιση μήνα, η ιστορία θα δείξει πώς θα αξιοποιηθεί.

 

Κοκκίνης - Στεφανάκης

 Θέλουν στήριξη, όχι χρίσματα!

Ένας χαμός γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο Λασίθι. Θέλουν οι υποψήφιοι τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά δεν θέλουν… χρίσμα και ανακοινώσεις!

«Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προτείνει στους πολίτες να υπερψηφίσουν πανελλαδικά συνδυασμούς Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης, δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου» έσπευσε να διευκρινίσει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου!

Σύμφωνα με την επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι επιλέχτηκε η στάση αυτή «Όχι επειδή “είμαστε ουδέτεροι ή δεν διακρίνουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των παρατάξεων” αλλά γιατί θέλουμε οι αναγκαίες συζητήσεις και συγκλίσεις να γίνουν στη βάση προγραμμάτων και θέσεων και όχι με βάση μικροκομματικές ή προσωπικές επιδιώξεις, όπως “επιβάλλει” και ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.

Παρά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, εμείς εμμένουμε σε αυτή τη θέση και καλούμε και πάλι τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε δημοτικούς συνδυασμούς, με σεβασμό στην αυτονομία των χώρων, να συμβάλουν στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στις αναγκαίες συγκλίσεις».

 

«Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι»!

…Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου προκάλεσε αναταραχή! Κι ο συνδυασμός «Αλλάζουμε τον Δήμο» με επικεφαλής τον Νίκο Κοκκίνη, υποψήφιο δήμαρχο Αγίου Νικολάου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τα κομματικά χρίσματα δεν έχουν καμία θέση γιατί μας προσβάλλουν όλους».

«Η νέα εποχή της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης θα κερδηθεί με τον κοινό μας αγώνα για τον οποίο περιμένουμε τη στήριξη όλων και η νίκη του συνδυασμού μας είναι πια φανερή και δεν μπορεί να υπονομευθεί από άστοχες δηλώσεις και κάθε είδους σκοπιμότητες που δεν μας εκφράζουν».

Αλλά και ο Γιάννης Στεφανάκης, δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ανέφερε: «Ήμουν και παραμένω ανεξάρτητος ως δήμαρχος στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ανήκοντας στο Δημοκρατικό Τόξο. Μέσα από τον συνδυασμό μας εκφράζονται προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους, τους τιμώ και τους ευχαριστώ για αυτό.

Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παραμένει ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα. Στόχος μας είναι να συνενώνουμε και όχι να διασπούμε δυνάμεις. Ορκίστηκα να είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος για το 100% των πολιτών. Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο εκδόθηκε εν αγνοία μας».

 

ο γραμματέας της ΝΔ κ. Αυγενάκης

Σχολίασε το «απεταξάμην»

…Το κλίμα είναι ανάλογο σε όλη τη χώρα βέβαια… και άδραξε την ευκαιρία ο γραμματέας της ΝΔ που τόνισε ότι «δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να απαντούν “απεταξάμην” και “μακριά από μας”».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων Δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα».

Για να καταλήξει ο γραμματέας της ΝΔ: «Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται και γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε χθες πως δεν άκουσε το ερώτημα “πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εκλεγούν περιφερειάρχες” γιατί η ειλικρινής απάντηση είναι “μάλλον κανένα”…».

 

@patris
Φαντάσου, Αλέξη, να έλεγε ο… άλλος ότι μπορούν να κάνουν οι υπουργοί διακοπές σε όποιο σκάφος θέλουν! Δεν θα είχαν πού να κρυφτούν…
Alekos

 

Πώς θα μοιραστούν οι έδρες

Δεν ξέρω πώς θα είναι η διαφορά τελικά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται πως το σκορ στις έδρες θα αλλάξει: Δέκα έδρες στην Ευρωβουλή η ΝΔ, έξι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Open Europe συγκεκριμένα προβλέπει: Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διπλασιάσει τις έδρες της από πέντε σε δέκα στο Ευρωκοινοβούλιο και να κερδίσει κοντά στο 37% της ψήφου, πράγμα που θα επιβεβαιώσει την τάση να τιμωρούνται οι κυβερνήσεις στις ευρωεκλογές. Πράγματι, η Νέα Δημοκρατία επενδύει μαζικά στις ευρωεκλογές για εσωτερικούς λόγους. Το Politico προβλέπει: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά προβλέπεται να διατηρήσει τις έξι έδρες του.

 

Αειθαλής, αλλά αγνώριστος είναι ο 97χρονος πια Μανώλης Γλέζος

Αειθαλής και αγνώριστος!

Αειθαλής, αλλά αγνώριστος είναι ο 97χρονος πια Μανώλης Γλέζος τον οποίο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, με αφορμή την επέτειο της νίκης των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρεσβεία της Ρωσίας χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως «θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, τον κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν “Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών” (1963)».

Ο βετεράνος πολιτικός έμοιαζε αγνώριστος με τη μακριά λευκή γενειάδα του, όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει.Ο κ. Μάσλοβ συνεχάρη τον Μανώλη Γλέζο για την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης και του επέδωσε και γραμματόσημο των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ του 1959 με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο!».

 

συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ραδιόφωνο με ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, «πιάστηκε» να δίνει σκονάκι στον δημοσιογράφο με αυτό που ήθελε να τον ρωτήσει.

Ρώτα με αυτό,  Άρη…

Άντε πάλι τα ίδια! Σε παλαιότερη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ραδιόφωνο με ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, «πιάστηκε» να δίνει σκονάκι στον δημοσιογράφο με αυτό που ήθελε να τον ρωτήσει.

Ο Μητσοτάκης έκανε και πάλι το ίδιο χθες- άραγε δεν είδαν την κάμερα;

Τη στιγμή που ο Παύλος Τσίμας ρωτούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκείνος κοίταξε την οθόνη μπροστά από τον Άρη Πορτοσάλτε όπου εμφανίζονταν οι ερωτήσεις του κοινού.

Του έδειξε λοιπόν την ερώτηση που ήθελε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πορτοσάλτε διέκοψε τον Τσίμα για να ρωτήσει τον Μητσοτάκη… αν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

«Δούλεψα δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα» είπε με κοφτό ύφος ο Μητσοτάκης… βουλώνοντας στόματα για το 7ήμερο εργασίας που πρότεινε μόλις προχθές.

 

 το σχόλιο του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Ψαριανού για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

Συγνώμη, ποια συγνώμη;

Πολύς ντόρος και δικαίως έγινε γύρω από το σχόλιο του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Ψαριανού για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έγραψε για τη φωτογραφία της κυρίας Αχτσιόγλου «γιατί ρε Σεξιστές; Εγώ που είμαι εντελώς πολίτικαλι κοκορέτς διαφωνώ με τοιούτους αφορισμούς. Μ’ αρέσει το γκομενάκι. Μουτς, μωρό μου! Μην ακούς κανέναν, γκοου ον, κήπ γκοινγκ εντ ντου δε ράιτ τζομπ».

Πάντως, μετά τον σάλο ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν έδειξε καμία διάθεση για να πάρει πίσω την ανάρτηση. Επανήλθε μάλιστα, γράφοντας ότι «το Εφάκι είναι γκομενάκι».

«Λοιπόν, απαντώντας σε τουιτ κάποιου έγραψα ότι δεν συμφωνώ με αναρτήσεις που “σχολιάζουν κακοβούλως” ωραία κορίτσια. Και έγραψα ” εμένα, πάντως, μ’ αρέσει, το γκομενάκι!…” Η συγκεκριμένη λέξη θεωρήθηκε προσβλητική; Εάν έτσι εξελήφθη, συγνώμη από το Εφάκι. Τρυφερά το είπα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Ψαριανός.

 

Χάκερς χτύπησαν… WhatsApp

Λογισμικό κατασκοπείας σε κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές εγκατέστησαν, από απόσταση, χάκερς που εκμεταλλεύτηκαν ένα «τρωτό» σημείο της εφαρμογής WhatsApp που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή διαδικτυακών μηνυμάτων.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας (η οποία ανήκει στο Facebook) η εν λόγω κυβερνοεπίθεση  αφορούσε μόνο έναν επιλεγμένο αριθμό χρηστών (όχι όλη τη βάση των περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων χρηστών) και οργανώθηκε από έναν «κυβερνο-δράστη μεγάλων ικανοτήτων».

Τη Δευτέρα (14/5) κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση ασφαλείας της εφαρμογής και οι χρήστες του WhatsApp καλούνται να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες από την επίθεση των χάκερς. Για να καλέσουν τη συσκευή του χρήστη-στόχου, οι χάκερς χρησιμοποίησαν τη λειτουργία φωνητικής κλήσης της εφαρμογής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC, της Guardian και των Financial Times, ακόμη και αν ο χρήστης δεν απαντούσε, το λογισμικό κατασκοπείας (δημιουργία της ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφάλειας NSO Group, η οποία ωστόσο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση) ήταν δυνατόν να εγκατασταθεί στη συσκευή, ενώ η κλήση εξαφανιζόταν από το «μητρώο κλήσεων» του τηλεφώνου ή του τάμπλετ.

 

Ξεφούσκωμα

Μα είναι αλήθεια ότι ορισμένοι τώρα πλησιάζουν υποψηφίους και ανάβουν… αναπτήρα κοντά τους; Να δουν εάν… χάνουν, όπως κάνανε παλιά οι γριούλες με τις φιάλες;

 

Καζαντζάκης

Αλήθεια… έξυπνο και…απογειωτικό το όνομα «Ελ Γκρέκο» για το νέο αεροδρόμιο. Και το «Ν. Καζαντζάκης» τι θα γίνει ως όνομα; Πουθενά; Δεν θα υπάρχει; Είχαμε και έναν Δήμο και τον έκαναν Αρχανών Αστερουσίων- τώρα έχει μείνει μόνο ο Καζαντζίδης με τη λεωφόρο του. Τι να πεις…

 

Έξυπνο

Την ωραιότερη δημοσκόπηση κάνει ένας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Δεν την κάνει υπηρεσία, αλλά τμήμα του Πανεπιστημίου. Και δεν κάνει ερωτήσεις, αλλά παρουσίαση…του βιογραφικού του υποψηφίου, μετά ρωτά εάν τον ψηφίσει κάποιος. Έξυπνο: και τον μαθαίνουν και μπορεί να δημοσιεύσει τα σούπερ αποτελέσματα!

 

Ο πίνακας

Τι είναι αυτό; Καινούργιο φρούτο; Όλοι πάνε και στέκονται μπροστά σε έναν ζωγραφικό πίνακα; Τι… δηλώνει ξαφνικά αυτό;

 

Σέλφι

Μα τι έχει πάθει ο αντιδήμαρχος; Ολοι σπεύδουν να βγουν μια φωτογραφία εκεί που πάει ο δήμαρχος κι εκείνος ψάχνει την καλύτερη γωνία για σέλφι! Το ‘χεις!

 

Πινακίδες

Μα δίνει η Υπηρεσία Συγκοινωνιών πινακίδες; Εκδίδονται νέες πινακίδες; Γιατι μου λένε ότι εδώ και μέρες έχει σταματήσει η Υπηρεσία να δίνει! Τι συμβαίνει; Ασχολούνται όλοι με τις εκλογές;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει