Απέλπιδες προσπάθειες για τον ENISA

412

Με… ψίχουλα προσπαθεί να τα βολέψει η Κρήτη από τη στιγμή που το Ηράκλειο χάνει την έδρα του ENISA.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, σε δήλωσή του αναφέρει πως «καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να συμβάλει ώστε το  γραφείο του Οργανισμού που παραμένει  στο  Ηράκλειο να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει συνέδρια και εκδηλώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των δικτύων σε συνεργασία με το ΙΤΕ και θα φέρουν την Κρήτη στο επίκεντρο της πληροφορικής».

Μένει το σχολείο

Ο κ. Αρναουτάκης προσπαθεί να καθησυχάσει όσους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές φοβούνται για το μέλλον του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο.

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας  για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο και για το οποίο χρηματοδοτούμε την κατασκευή νέου βιοκλιματικού κτηρίου που θα στεγάσει τόσο τους 250 μαθητές του, όσο και τους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου» αναφέρει.

ENISA
Η έδρα φεύγει, τα συνέδρια έρχονται

Αντιδράσεων συνέχεια

Για «ξήλωμα» του ENISA από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Παππά, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο γραμματέας ΠΕ- ΝΔ- βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Μόλις προχθές, κατέθεσε σχέδιο νόμου, βάσει του οποίου «η έδρα του Οργανισμού θα μεταφερθεί στην Αθήνα».

Ο ENISA, που λειτουργεί από το 2004 και εδρεύει στο Ηράκλειο, είναι ο μοναδικός Οργανισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ως έδρα την Ελλάδα, καθώς αναγνωρίστηκε ο πρωτοποριακός ρόλος του ΙΤΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην έρευνα και την τεχνολογία αιχμής.

Προηγούμενες προσπάθειες μετακίνησης του Οργανισμού έπεσαν στο κενό, αφού παρέμενε στο Ηράκλειο, όπως και το Ευρωπαϊκό Σχολείο που λειτουργεί παράλληλα. Οι παρεμβάσεις μας για την απρόσκοπτη λειτουργία, τόσο του οργανισμού, όσο και του σχολείου ήταν συνεχείς και, μέχρι τώρα, αποτελεσματικές.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προθύμων αποφάσισε τη μεταφορά του στην Αθήνα, αποκόπτοντάς το από το ΙΤΕ και στερώντας από το Ηράκλειο έναν σημαντικό οργανισμό με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που το συνοδεύουν» αναφέρει.

Στη συνέχεια, ρωτά τα εξής: «Για ποιο λόγο αποφάσισαν τη μεταφορά του ENISA, εκτός Ηρακλείου και εκτός Κρήτης;  Με ποια κριτήρια υπέγραψαν τη συμφωνία μεταφοράς της έδρας του ENISA;  Ποια η θέση των Ηρακλειωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ένα ακόμη δείγμα της αλαζονείας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης για την Κρήτη και τους πολίτες της».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει