Ονειρεύεται ακόμα πιο μεγάλες στιγμές το μπάσκετ του ΟΦΗ

ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

138

Αρκετά χρόνια περίμενε το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ να πανηγυρίσει μια σημαντική επιτυχία και η ευκαιρία δόθηκε με την επισφράγιση της ανόδου στη Β’ Εθνική. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής που τα «Δύο Αοράκια» μετατράπηκαν για λίγες ώρες σε «Γεντί Κουλέ», θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όσων το βίωσαν, ίσως μέχρι την επόμενη μεγαλύτερη διάκριση.

Γιατί αυτή η ομάδα είναι αποφασισμένη να βάλει τον πήχη πιο ψηλά και με μεθοδικά βήματα να φέρει κάποια στιγμή το ηρακλειώτικο μπάσκετ στη βιτρίνα του αθλήματος. Μπορεί ο ΟΦΗ να μην κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα ωστόσο, το ζητούμενο ήταν σε αυτή τη φάση να ξεφύγει από τη Γ’ Εθνική και να σχεδιάσει το μέλλον του, σε καλύτερες συνθήκες.

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, με επιτυχημένο τέλος. Ο ΟΦΗ είναι πολύ μεγάλος για να αγωνίζεται σε γειτονιές της Αθήνας και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Εύχομαι να φτάσουμε κάποτε εκεί που αρμόζει στον σύλλογο», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ Μανόλης Αλεξάκης και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια: «Αισθάνομαι υπερήφανος που όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκα δίπλα – δίπλα με ανθρώπους όπως ο Τάκης Χωραΐτης, ο Γιώργος Τζωρακολευθεράκης και ο Σίμος Καμπάκας. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, ιδιαίτερα όμως στον Μάνο Σφακιανάκη και τον Βασίλη Ράλλη. Η εμπιστοσύνη του προέδρου του Ερασιτέχνη Γιάννη Δανδάλη, η στήριξη του προέδρου της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη, η οικονομική αρωγή του Νίκου Μπουνάκη και του Μιχάλη Αλμπαντάκη αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας».

Οι πανηγυρισμοί για την άνοδο, μεταφέρθηκαν από τα «Δύο Αοράκια» σε μπαρ του Ηρακλείου, όπου παίκτες, προπονητικό τιμ και παράγοντες της ομάδας το γλέντησαν με τη ψυχή τους.

 

Στηρίζει ο Δήμος

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που παρακολούθησε το ματς με την Αγία Παρασκευή και έκανε την απονομή στους παίκτες του ΟΦΗ, τόνισε για την επιτυχία της τοπικής ομάδας:

«Συγχαίρω τον ΟΦΗ για την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, τόσο για τον ΟΦΗ όσο και για το ηρακλειώτικο μπάσκετ, η οποία αποτελεί την δίκαιη επιβράβευση της προσπάθειας που κατέβαλλαν ολόκληρη τη χρονιά οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση του συλλόγου. Ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι πάντα στο πλευρό του ΟΦΗ καθώς και όλων των ομάδων της πόλεως».

Την ομάδα του ΟΦΗ συνεχάρησαν επίσης ο Γραμματέας και βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης, η ΝΟΔΕ, το Ρέθυμνο Cretan Kings, το Δειλινό και η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Οι παίκτες του ΟΦΗ πήραν δύο εβδομάδες ρεπό και αφού επιστρέψουν στις 27/5 στις προπονήσεις, θα μείνουν στο παρκέ μέχρι τις 20 Ιουνίου όπως τους έκανε γνωστό ο κ. Ράλλης.

Η Proactive που είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Μπουνάκης, συγχαίρουν τη διοίκηση, το προπονητικό team και τους παίκτες για την άνοδο που επαναπροσδιορίζει τους στόχους για την επόμενη περίοδο, όπως αρμόζει στην ιστορία και τον κόσμο της ομάδας.

«Η Proactive στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης ενισχύει τον αθλητισμό και τις δομές ανάδειξης του ευ αγωνίζεσθαι. Σε αυτό το πλαίσιο ενισχύσαμε την αξιόλογη προσπάθεια του μπασκετικού τμήματος του ΟΦΗ και η κατάκτηση του στόχου της ανόδου στη Β’ Εθνική σκορπάει χαμόγελα ικανοποίησης και είναι ένα σημαντικό βήμα για όλο το κρητικό μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουνάκης.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ
ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΕΖΟΝ ΚΑΤΗΓ. ΘΕΣΗ
2009-10 Α2 15η
2010-11 Β’ Εθνική 1η
2011-12 Α2 7η
2012-13 Α2 9η
2013-14 Α2 9η
2014-15 Α2 9η
2016-17 Γ’ Εθνική 6η
2017-18 Γ’ Εθνική 7η
2018-19 Γ’ Εθνική 2η
•Τη σεζόν 2015-16 ο ΟΦΗ δεν συμμετείχε σε καμία κατηγορία, αποσύροντας τη συμμετοχή του λόγω οικονομικών δυσκολιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει