Ως τις 31 Μαΐου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την εγγραφή στην Α’ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2019-2020 στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις εκ των προτέρων για να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.
Όσοι μαθητές γνωρίζουν ήδη κάποιο μουσικό όργανο, συνεχίζουν από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Επίσης όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται κανονικά, όπως σε κάθε άλλο Γυμνάσιο και Λύκειο της χώρας.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να υποβάλει κανείς αίτηση, είναι από την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mousiko.gr ή απ’ ευθείας στο σύνδεσμο http://goo.gl/fe διαφορετικά μπορεί να επισκεφτεί κανείς το σχολείο από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι τις εργάσιμες μέρες για να τη συμπληρώσει.
Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο – Λύκειο), βρίσκεται μέσα στην Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών. Στην περιοχή αυτή συνυπάρχουν το Δημαρχείο Χερσονήσου, το Ενυδρείο Κρήτης (CretAquarium), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, το 2o ΙΕΚ κ.α. Η είσοδος του Μουσικού Σχολείου είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Χερσονήσου.
Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται δωρεάν με λεωφορεία από Ηράκλειο, Χερσόνησο και άλλες περιοχές του Νομού Ηρακλείου.Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να καλεί κανείς στο σχολείο στο 2810.761.696 ή να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα www.mousiko.gr