Σταθερή αξία οι Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη

671

Δυναμική θα είναι και φέτος η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη, την οποία επέλαξαν για τις διακοπές τους την τελευταία πενταετία πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες.

Η σεζόν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ άρχισε έχοντας ως κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα τη γερμανική, ενώ Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα προτίμησης για τους Γερμανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο στατιστικό δελτίο Απριλίου, τον Μάρτιο του 2019 η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, διατηρώντας την πρώτη θέση.

Η ιταλική αγορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση (από την τρίτη τον Μάρτιο του 2018) και στην τρίτη έπεσε η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η αμερικανική αγορά, ενώ στην πέμπτη υποχώρησε η αγορά της Γαλλίας.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρέθηκε όπως και πέρυσι η Αθήνα, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε το Ηράκλειο και στην πέμπτη η Οία. Η πόλη της Ρόδου βρέθηκε έκτη στις προτιμήσεις των Γερμανών τουρισμών, έβδομη ήταν η χώρα της Μυκόνου, πτωτικά κινήθηκαν τα Χανιά και το Φηροστεφάνι που βρέθηκαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από το Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί είναι η πρώτη εθνικότητα επισκεπτών στη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο το 2018 περίπου 4 εκατομμύρια Γερμανών τουριστών επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Επίσης, υπάρχει η σημαντική παρουσία της TUI, εταιρείας κολοσσού με έδρα τη Γερμανία και σημαντικές επενδύσεις σε σειρά ξενοδοχείων, αλλά και αφίξεις που ξεπερνούν ετησίως τα 2 εκατομμύρια τουριστών. Αποτελεί δε τον πρώτο πελάτη της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

«Η Γερμανία αναγνωρίζεται ως μια από τις πλέον βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και αφετηρία επενδύσεων για τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την TUI, η παρουσία της Fraport με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στις υποδομές που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας» αναφέρει ο δρ Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και προσθέτει: «Οι ενδείξεις και φέτος είναι θετικές για την πορεία της γερμανικής αγοράς, όπου αναμένεται άνοδος. Χρέος όλων μας είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω αύξησης του ρεύματος επισκεπτών από τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης βράβευσε τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, τιμώντας στο πρόσωπό του τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών που αγαπούν την Κρήτη κι έρχονται στο νησί για διακοπές.

 

“Το βραβείο αυτό είναι το δικό μας “ευχαριστώ” για την πολυετή υποστήριξη του ίδιου και των συνεργατών του” είχε τονίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Βλατάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει