Να κάνουμε κάθε μέρα Γιορτή στη Μητέρα

108

«Μάνα, μητέρα, μαμά: Τρεις λέξεις που περικλείουν όλη την αγάπη του κόσμου. Η Γιορτή της Μητέρας δεν είναι απλά μία γιορτή υπενθύμισης του ρόλου της μητρότητας. Είναι μία υπενθύμιση πως καθημερινά πρέπει να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας στον άνθρωπο που όλους μας έφερε στη ζωή και μας σκεπάζει με την αγάπη της σε κάθε βήμα της ζωής μας». Αυτό τόνισε με σχετική ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκης με αφορμή το χθεσινό εορτασμό της ημέρας της μητέρας στέλνοντας ευχές στις μητέρες όλου του κόσμου.

«Τιμώντας τη μητέρα, το πρόσωπο που μας προσέφερε την ζωή, την αγάπη και την παντοτινή αφοσίωση, τιμούμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου». Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, « η συνειδητοποίηση και αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς της είναι η ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης προς αυτήν.

Εντούτοις, ουσιαστικότερη έκφραση ανταπόδοσης, συνιστά η ίδια η προσωπική μας πορεία μέσα στην κοινωνία: με αξίες και υπευθυνότητα. Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε εμπράκτως με την πολιτική μας, τις δομές και τις δράσεις μας,  τη μητέρα – πρόσφυγα, τη μητέρα – θύμα βίας, την άνεργη μητέρα  και κάθε άλλη μητέρα που βρίσκεται σε ανάγκη, καταβάλλοντας καθημερινά προσπάθεια να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης».

Αντίστοιχα σε σχετική ανακοίνωση της η παράταξη των «Ενεργών Πολιτών» τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η Γιορτή της Μητέρας δεν είναι παρά μια καλή αφορμή για να μας υπενθυμίζει το μεγαλείο του ανθρώπου που μας φέρνει στη ζωή και αγωνίζεται για εμάς με αυταπάρνηση και αληθινή αγάπη. Όλες οι υπόλοιπες ημέρες του χρόνου είναι όμως δεδομένο πως πρέπει να συνδέονται με πολιτικές ενίσχυσης της μητρότητας, προστασίας και στήριξης αυτών των γυναικών. Οι «Ενεργοί Πολίτες» και ο επικεφαλής τους και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός υποκλίνονται με σεβασμό και θαυμασμό στις μανάδες όλου του κόσμου και τις ευχαριστούν που υπάρχουν για να δίνουν ζωή».

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη δήλωσε πως σε καιρούς όπως οι σημερινοί που καθημερινά δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις, η ποιότητα και ο πλούτος της συναισθηματικής μας ζωής, η παγκόσμια γιορτή της μητέρας δίδει την ευκαιρία να τιμήσουμε στο πρόσωπό της, την ακατάλυτη δύναμη της αγάπης που δημιουργεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς οι οποίοι στερεώνουν τη ζωή μας και την κοινωνία. Στεκόμαστε δίπλα σ’ εκείνους που έχασαν το παιδί τους ή τη μητέρα τους.  Δίνουμε το “παρών” στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής και συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι της μητέρας–εργαζόμενης, της μητέρας-άνεργης, της μητέρας-αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας, της μητέρας παιδιών με ειδικές ανάγκες, της μητέρας–μετανάστριας, της πολύτεκνης μάνας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει