“Το νησί των συναισθημάτων” στο Θέατρο Κάτω

172

«Το νησί των συναισθημάτων», μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι, παρουσιάζουν επί σκηνής οι Hippo Theatre Group   σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Θέατρο Κάτω.

Πρόκειται για  μια διαδραστική ιστορία για ένα νησί που κατοικούνταν μόνο από συναισθήματα. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της εγκατάλειψης του νησιού και τότε τα συναισθήματα θα πλεύσουν προς πολλές κατευθύνσεις. Πάνω στο νησί ένα συναίσθημα θα μένει μόνο. Την τελευταία στιγμή ο Χρόνος θα εμφανιστεί και θα ανατρέψει τα σχέδια μιας οριστικής απώλειας.

Η παράσταση έχει ως κεντρικό της θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά συμμετέχουν σ’ αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Οφέλη και  στόχοι του προγράμματος

Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας επιτυγχάνεται η ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων, πολυτέκνων).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6974040085, 6976904396.

Σχεδιασμός δράματος: Σίσσυ Ιγνατίδου, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος, Λουίζα Νικολάου.

Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Νίκη Πεταλά, κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου, μάσκες: Μάρθα Φωκά, σκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης).

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει