Εκπαιδευτική δράση για παιδιά με αυτισμό από το μουσείο Καζαντζάκη

261

Με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες του το Σάββατο 18 Μαΐου  το Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με αφετηρία το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» το οποίο επιλέχτηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Παράλληλα εγκαινιάζει την εκπαιδευτική δράση «Τα κινέζικα τείχη φαίνονται από τη Σελήνη…» για παιδιά με αυτισμό μαζί με τους γονείς τους.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επισημαίνει: «Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών.

Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του».

«Τα κινέζικα τείχη  φαίνονται από τη Σελήνη...»: Εκπαιδευτική δράση για παιδιά με αυτισμό από το μουσείο Καζαντζάκη«Τα κινέζικα τείχη  φαίνονται από τη Σελήνη…»

Τo Μουσείο Καζαντζάκη πραγματοποιεί για πρώτη φορά το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

Από 11.30-12.30, μια εκπαιδευτική δράση για παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους με σκοπό να ενισχύσει την προσβασιμότητα όλων στο Μουσείο, στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

Τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ταξιδιωτικά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και να γνωρίσουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα τον πολιτισμό της Κίνας.

Στην εκπαιδευτική δράση «Τα κινέζικα τείχη φαίνονται από τη Σελήνη…» συναντάμε χελώνες, πριγκίπισσες και ιδεογράμματα για να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το θέμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης του Μουσείου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας…Κίνα».

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: στο 2810 741689 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 17.00 και στο email [email protected]

Συντελεστές: Σίσσυ Καρπουτζάκη (ειδική παιδαγωγός), Bίκη Χρηστάκη (υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Καζαντζάκη).

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει