ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ: Τα πρώτα βήματα κατασκευής των κόμβων

284

Την έναρξη των εργασιών τοπογραφικής αποτύπωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής των κόμβων της Αγίας Πελαγίας από τους μηχανικούς του αναδόχου, παρακολούθησε από κοντά ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Οι εργασίες αυτές σηματοδοτούν ουσιαστικά την εκκίνηση της υλοποίησης του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ.  Οι νέοι κόμβοι θα κατασκευαστούν σε δυο σημεία δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα εισόδου και εξόδου των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της Αγίας Πελαγίας, με τον πρώτο να έχει μήκος περίπου 650 μ. και τον δεύτερο να έχει μήκος περίπου 1000 μ. επί του ΒΟΑΚ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αρχή έγινε, οι διαδικασίες ξεκίνησαν για ένα οραματικό έργο που αλλάζει τα δεδομένα της περιοχής. Η ικανοποίησή μας είναι προφανής και σκοπεύουμε να παρακολουθούμε από κοντά κάθε του στάδιο, έτσι ώστε να έχουμε στον συντομότερο χρόνο ένα άρτιο απ’ όλες τις απόψεις αποτέλεσμα.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές που πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα, για μια ακόμα φορά, τους ιδιοκτήτες γης που παραχώρησαν τις περιουσίες τους πριν γίνουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, για να μην καθυστερήσουν τα έργα.

Μια στάση υπεύθυνη, που δείχνει ότι και στην Αγία Πελαγία, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, η κοινωνική συνυπευθυνότητα περισσεύει. Να το τονίσω επίσης ότι επόμενος μεγάλος στόχος μας στον τομέα και για την περιοχή είναι ο αντίστοιχος κόμβος της Λυγαριάς, μια επίσης δύσκολη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε!».

Τον δήμαρχο συνόδευε ο αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος, η πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη και Δημήτρης Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππος Σαββάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης τα μέλη του συμβουλίου Γιώργος Τσαγκαράκης, Μύρων Αναγνωστάκης και Μαρία Αγιομυργιαννάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει