«Είμαι γραφικός γιατί λέω αλήθειες, κύριε Μητσοτάκη;»

408

Για πρώτη φορά κατατέθηκε μομφή κατά υπουργού όχι για πράξη αλλά για το ύφος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε  χθες το βράδυ ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή.

“Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός, φασίστας την ημέρα μάλιστα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είμαι πράγματι γραφικός, γιατί τολμώ να πω δημόσια αυτά που υπόλοιποι φοβούνται” τόνισε ο κ. Πολάκης.

“Είμαι κυνικός” συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, “γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους”.

“Είμαι πράγματι φασίστας, διότι δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση σε κανένα δημοσιογράφο ή πολιτικό που με έχουν υβρίσει χυδαία από “σκύλο ως αρκουδιάρη”.

Είμαι φασίστας γιατί 2.5 εκατ. ανασφάλιστοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία, γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου και όχι με αέρα… όπως οι φίλοι σας” πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Ανέβηκε στο βήμα δηλώνοντας αρχικά: «Οφείλω να ομολογήσω ότι προβληματίστηκα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω για να απαντήσω. Να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα Σφακίων ή Χάρβαρντ; Όποια και αν χρησιμοποιήσω, δεν θα τις καταλάβει ο Μητσοτάκης.

Δεν ξέρει την ψυχοσύνθεση και κουλτούρα των Σφακιανών. Ούτε του Χάρβαρντ, γιατί με τη χθεσινή ομιλία έδειξε ότι, εκτός από ανεπαρκής, είναι και φυγόπονος. Είχε δύο εβδομάδες να προετοιμαστεί και έκανε ομιλία ανερμάτιστη. Αθροισμα, συνονθύλευμα τσιτάτων χωρίς επιχείρημα.

Με εκφράσεις τύπου “Τσίπρας σκαφάτος, πολακισμός” κ.ά. Δεν τα έχει γράψει ο ίδιος, αλλά του τα έχει επιβάλει το γνωστό συγκρότημα διαπλοκής, που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΝΔ. “Μπενεφισιαν όουνερ”, που ξέρει την γλώσσα… οφσόρ. Αυτή η ομιλία έτυχε χλιαρής υποδοχής από την ίδια τη ΝΔ. Δεν σας κάνει εντύπωση, κύριε Μητσοτάκη, το χλιαρό χειροκρότημα; Είναι ο λόγος ο ίδιος που πεφτει η τηλεθέαση όπου πάτε».

Και συνέχισε: «Το εκτόπισμά σας είναι ανεπαρκές έως μηδαμινό. Θα το δείξει ο κόσμος στις εκλογές. Οι βουλευτές σας θα κινήσουν άμεσα την διαδικασία αντικατάστασής σας το βράδυ των εκλογών. Από αυτό το Κοινοβούλιο πέρασαν υπουργοί που κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία και εξακολουθούν να κυκλοφορούν, παίζοντάς το σεβάσμιοι και να κυκλοφορούν στα κοινωνικά γκαλά. Εγινε σε εμένα πρόταση μομφής, γιατί λέει είμαι γραφικός και επιτίθεμαι με κυνισμό σε ανάπηρους. Είμαι, λεει ο κ. Μητσοτάκης, εγώ φασίστας».

«Είμαι πράγματι γραφικός, γιατί τολμώ να πω δημόσια όσα ψιθυρίζουν, γιατί ορισμένοι φοβούνται μην θίξουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Είμαι προσβλητικός και επιθετικός, γιατί δεν θυσιάζω την αλήθεια χάρη ενός καθωσπρεπισμού που χρησιμοποιούν άλλοι, για να κρύψουν την ακραία βία κατά των πολιτών» τόνισε.

«Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του, αλλά τα στελέχη σας, που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα» είπε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι η δήλωσή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ ήταν αμιγώς πολιτική.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Πολάκης μίλησε για… πέρδικες που κακαρίζουν, ερίφια, γιαούρτια, κουρές προβάτων και ηλιοβασιλέματα ανακατεμένα με γραφικούς συναισθηματισμούς. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αν και εμφανίστηκε με γραπτή και προσεκτική ομιλία, σαν να είχε γραφεί από άλλο χέρι, απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ενώ υποστήριξε ότι σέβεται τα άτομα με αναπηρία, γι’ αυτό και επέλεξε να συνομιλήσει με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ «με ισοτιμία».

Ολοκληρώνοντας την μακροσκελή του τοποθέτηση και προκειμένου να υπερασπιστεί την σφακιανή του καταγωγή, είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να έχει πάει στα Σφακιά. Όμως για να καταλάβεις τον ψυχισμό του Σφακιανού, πρέπει να έχεις το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα από Σφακιά και Γαύδο.

Να έχεις πάει σε κουρά προβάτων. Να τρως γιαούρτι από το καζάνι και να ακούς ριζίτικα που σε ταξιδεύουν στις αρχαιοελληνικές σου καταβολές. Να έχεις κυνηγήσει φουριάρικα σε κανά πλάγιο και να έχεις ακούσει την πέρδικα να κακαρίζει. Αυτά κουβαλάω εγώ».

Η Ντόρα

Σχολιάζοντας την τοποθέτησή του, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Πολάκης δεν ζήτησε συγγνώμη. Θα σταθώ στην αξιακή διαφορά που έχουμε με τον κ. Πολάκη. Μίλησε για δικιά σας και δικιά μας δημοκρατία. Αυτό είναι φασιστοειδής λογική.

Η δημοκρατία είναι μία και έχουμε θέση όλοι. Εχετε θέση εσείς που είστε σήμερα πλειοψηφία και αύριο μειοψηφία και εμείς. Αυτό σημαίνει δημοκρατία και καλά θα κάνετε να το κατανοήσετε. Προσπάθησε να κάνει ρελάνς ο κ. Πολάκης.

Αυτό που ισχυρίστηκε σήμερα ο κ. Πολάκης δεν ήταν αυτό που έγραψε στον κ. Κυμπουρόπουλο. Τον έψεξε, γιατί έκανε χρήση ενός νόμου που προϋπήρχε του κ. Πολάκη, που του έδωσε το δικαίωμα να γίνει γιατρός. Αυτό που ονομάζουμε θετική διάκριση… Εμείς πιστεύουμε στην θετική διάκριση. Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης ήταν βαθιά ανέντιμο και αντιδημοκρατικό».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει