“Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο” έρχεται από την Αυστραλία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΟΥΤΣΑΚΗ

301

Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια πάλευε  ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης για να γράψει το βιβλίο «Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο» που βρήκε μόλις πριν από λίγο καιρό τον δρόμο για να εκδοθεί και να φτάσει στα χέρια των αναγνωστών του.

Το βιβλίο  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  “Πατάκη” γράφτηκε στην μακρινή Αυστραλία όπου ο συγγραφέας ζεί  και εργάζεται ως καθηγητής στο Murdoch University, στη Σχολή Μηχανικών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, από το 2016.

«Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο» άλλωστε δεν είναι το πρώτο που γράφει  εκτός Κρήτης, αλλά το 3ο μετά το “Δεν είσαι εδώ’’, που έκλεισε την Τριλογία της Κρήτης  και το “Αθηναϊκό Μπλουζ”.

“Πρόκειται” -τονίζει ο συγγραφέας από το Περθ- “ένα αστυνομικό μυθιστόρημα στο κέντρο του οποίου βρίσκεται μια μεγάλη ερωτική ιστορία. Διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του στην Κρήτη (Χανιά και Λασίθι) και μου πήρε 14 χρόνια για να το γράψω από τότε που είχα την βασική ιδέα, διότι με δυσκόλευε πολύ το να βρω την ισορροπία ανάμεσα στην αστυνομική ιστορία με τις συνεχόμενες ανατροπές και στο love story. Ελπίζω ότι τελικά την βρήκα.’’

Δέκα χρόνια πριν την έχασε.

Σήμερα θα ανακαλύψει πως είναι ζωντανή.

Ο άντρας της θα του ζητήσει να την ξαναβρεί…

Ο Χρήστος Πάλλης στα είκοσι δύο του δεν είχε κανέναν δίπλα του και τίποτα που να τον γεμίζει. Σ’ ένα ταξίδι στα Χανιά γνώρισε τυχαία τη Μαριάννα Πετράκη, ερωτεύτηκαν τρελά και πέρασαν δύο μαγικά χρόνια, ώσπου η Μαριάννα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό.

Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, ο Χρήστος είναι -κόντρα στη θέλησή του- πασίγνωστος ιδιωτικός ντετέκτιβ. Συγκατοικεί με έναν τεμπέλη σκύλο και με μια έφηβη που έσωσε από πολύ δύσκολες συνθήκες και η προσωπική του ζωή είναι ανύπαρκτη -δε θέλησε να την ξαναφτιάξει ποτέ. Του αρκεί να θυμάται τη Μαριάννα.

Μέχρι που την πόρτα του γραφείου του χτυπάει ο εκπρόσωπος ενός εφοπλιστή. Του δείχνει τη φωτογραφία της γυναίκας του αφεντικού του, η οποία έχει εξαφανιστεί. Η γυναίκα στη φωτογραφία είναι η Μαριάννα.

 

Πολυβραβευμένος και brain drain στο Περθ

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά. Έχει γράψει, εκτός από «Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο», άλλα έντεκα μυθιστορήματα και μία ποιητική συλλογή που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και έξι θεατρικά έργα που έχουν εκδοθεί στον Καναδά.

Η σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του («Αθηναϊκό Μπλουζ», «BabyBlue») με πρωταγωνιστή τον Στράτο Γαζή εκδίδεται ταυτόχρονα στην Ελλάδα (εκδόσεις Πατάκη), τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Αυστραλία (εκδόσεις BitterLemonPress).

Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού βιβλίου 2016 για το μυθιστόρημά του «Μια ανάσα μόνο» (2ο βιβλίο της «Τριλογίας της Κρήτης»). Για το «Μια ανάσα μόνο» τιμήθηκε και με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους 2016 του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

Έχει τιμηθεί δύο φορές με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου (2005, 2007) από το Υπουργείο Πολιτισμού. Θεατρικά έργα του έχουν παιχθεί και βραβευθεί στην Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στην Αγγλία και στην Ελλάδα.

Το θεατρικό του έργο «Χωρίς Εσένα» ανέβηκε στο θέατρο Αμόρε στην Αθήνα τον Μάιο του 2008 και από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης την άνοιξη του 2015. Έχει εργαστεί ως καθηγητής Δικτύων Επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο McMaster, στον Καναδά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο πανεπιστήμιο Murdoch, στο Περθ της Αυστραλίας όπου κατοικεί από το 2016.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει