Διήμερη συνάντηση

156

Στο Ηράκλειο πραγματοποιείται η διήμερη Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ThinkNature, – Ανάπτυξη πολύπλευρου διαλόγου για την εφαρμογή Λύσεων με Βάση τη Φύση (Nature Based solutions), που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, Εταίρος του έργου.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρμόδιος επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Κρήτη  και σε σχέση με το ρόλο της Περιφέρειας, καθώς όπως ανέφερε, «στηρίζουμε κάθε πρόγραμμα, δράση, πρωτοβουλία και διαπεριφερειακή συνεργασία που προωθεί την καινοτομία στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της Κρήτης».

Οι εργασίες των Εταίρων συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη, δίδοντας έμφαση σε καλές πρακτικές στην Ευρώπη για την προώθηση και εφαρμογή «Λύσεων με Βάση τη Φύση-Nature Based Solutions» στον αστικό σχεδιασμό, στο παράκτιο περιβάλλον, στον πρωτογενή τομέα, καθώς και με προτάσεις αξιοποίησης τέτοιων εφαρμογών σε περιοχές που έχουν καταγραφεί στις περιοχές των εταίρων του έργου, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη.

Στο Ευρωπαϊκό έργο ThinkNature, συμμετέχουν 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο της συνάντησης των εταίρων στην Κρήτη, έχουν προγραμματιστεί και διενεργούνται ενημερωτικές συναντήσεις για τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες στα Χανιά και Ηράκλειο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει