Σημαντικές διακρίσεις για την Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

166

Τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου  επιστρέφουν με σημαντικές διακρίσεις, από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής “voices for peace” (φωνές για την Ειρήνη) που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Μαΐου στις πόλεις Ασίζη και Περούντζια της Ιταλίας.

Οι χορωδίες, με μαέστρο τον κ. Γιάννη Ιδομενέως, που έλαβαν μέρος στοΝ διαγωνισμό απέσπασαν το ασημένιο μετάλλιο. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 36 άτομα σε τρία τμήματα ηλικίας 15, 29 και 35 ετών και χορωδίες από όλο τον κόσμο.

Οι δύο χορωδίες του Δήμου Ηρακλείου έλαβαν μέρος σε 2 κατηγορίες από τις 8 του διαγωνισμού. Την κατηγορία της μικτής νεανικής χορωδίας και στην κατηγορία «ιερή μουσική» (musica sacra), με πολύ δύσκολο πρόγραμμα που περιείχε Monteverdi, Palestrina, κ.ά και βραβεύτηκαν και οι δύο με το ασημένιο δίπλωμα.

Τις χορωδίες συνόδευε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος είχε παράλληλα και  θεσμικές επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ούμπρια.

Ο κ. Garancini είχε επίσης συνάντηση  με τον δήμαρχο και αντιδήμαρχο της πόλης Περούντζια, έδρα του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου για ξένους στην Ιταλία όπου έχουν φοιτήσει χιλιάδες Έλληνες και έχει ως έμβλημα το “γρύπας”, με τους οποίους συζήτησε τους τρόπους μελλοντικής συνεργασίας και την αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Περούντζια μετά πρότασή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει