Τα κρητικά φρούτα και λαχανικά βρίσκουν την θέση τους

587

Στην 5η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια από την σημαντικότερες εκθέσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, συμμετείχε η Περιφέρεια.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν εννέα ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις του κλάδου, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης, ενιαίας εκθεσιακής παρουσίας. Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη του ελληνικού φρούτου, καθώς και η ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και των εξαγωγών του κλάδου.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 215 εκθέτες από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων οι: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Αργεντινή, Βουλγαρία, Ιταλία, Ινδία, Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Συρία, Ισπανία, Δανία και Γερμανία.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες τόσο από Ελλάδα όσο και από ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσε σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών ανανεώθηκαν παλαιές συμφωνίες και επιτεύχθηκαν νέες.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα Μανόλης Χνάρης, ενώ την Αγροδιατροφική Σύμπραξη το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του «Α.Σ. Το Νησί», Λουΐζος Κόλλιας.

Ο Μανόλης Χνάρης ανέφερε, ότι, «στη συνεχή και οργανωμένη προσπάθεια, την οποία υλοποιούμε ως Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη, προβολή και προώθησ, των τοπικών μας προϊόντων, εντάσσεται και η συμμετοχή μας στην έκθεση Freskon».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στήριξαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη-Χριστίνα Σωτηροπούλου και Ειρήνη Μεθενίτου. Η Freskon, αποτέλεσε σημείο συνάντησης παραγωγών και αγοραστών, τόσο από το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει