Μάθημα… συμπόνιας στην Ιατρική Σχολή

Μάθημα για τη… συμπόνια έγινε στην Ιατρική Σχολή.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες στο αμφιθέατρο “Δημήτρης Εμμανουήλ” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κατ’ επιλογήν μαθήματος 2ου έτους της Ιατρικής Σχολής “ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, του καθηγητή κ. Χρήστου Λιονή, το Εργαστήριο: “Διαδραστική μάθηση” με εθελοντές της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Ηρακλείου  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Το εργαστήριο για 8η συνεχή χρονιά έχει ενταχθεί στη διδασκαλία του μαθήματος και φέτος το πραγματοποίησαν οι κ.κ. Συμεών Παναγιωτάκης, ιατρός παθολόγος-γηριάτρος και Ελίζα Ιατράκη ψυχολόγος. Η πρόεδρος κυρία Ιωάννα Κορτσιδάκη χαιρέτισε την παρουσίαση και προσκάλεσε όλους τους φοιτητές να περάσουν από τα κέντρα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και να παρακολουθήσουν από κοντά τις δραστηριότητές της.

Στη σχετική ανακοίνωση η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ σημείωσε:

“Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. Χρήστο Λιονή που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύεται το έργο μας και μας αναθέτει τη διδασκαλία αυτού του Εργαστηρίου προς τους νεαρούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής.

Πιστεύουμε ότι αυτή η συμμετοχή της “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” στη διδασκαλία του μαθήματος “ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, είναι μια καλή απόδειξη της διασύνδεσης και της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τοπική κοινωνία”.