Φρίκη για τα 7 (;) θύματα του λοχαγού «Ορέστη»

Η κυπριακή αστυνομία χρησιμοποιεί drone για να χαρτογραφήσει την Κόκκινη Λίμνη στην οποία ο serial killer λοχαγός «Ορέστης» ομολόγησε πως έχει πετάξει τρία πτώματα. Τα δύο πτώματα, της 36χρονης και της 8χρονης κόρης της από τη Ρουμανία, φαίνεται να τα έβαλε σε βαλίτσα και να τα πέταξε στη λίμνη. Για την 29χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες ακολούθησε την ίδια τακτική με τις άλλες γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές. Της έδεσε τα άκρα, την τύλιξε σε σεντόνι και αφού έβαλε πέτρες την πέταξε στη λίμνη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάει δύτες και δεν έχει κατέβει κάμερα στη Κόκκινη λίμνη γιατί είναι αμφίβολο αν το τοξικό νερό (περιέχει χαλκοπυρίτη και σιδηροπυρίτη) είναι ασφαλές. Εκτός αυτού η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. Θα γίνει ανάλυση των συστατικών του νερού ώστε να εκτιμηθεί αν τα χημικά που περιέχει μπορεί να έχουν εξαφανίσει τα πτώματα ή άλλα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, στο φράγμα Ξυλιάτου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά, γίνεται έρευνα από δύτη με σκάφανδρο παροχής αέρα από την επιφάνεια, για να εντοπιστεί το πτώμα της 6χρονης Sierra, την οποία ο δράστης επιμένει ότι έχει πετάξει εκεί.

Οι έρευνες για συλλογή τεκμηρίων συνεχίζονται και στο πεδίο βολής Κόκκινος Μύλος στο χωριό Ορούντα, όπου προχθές ο δράστης υπέδειξε πού ακριβώς είχε πετάξει το πτώμα άγνωστης γυναίκας από την Ινδία ή το Νεπάλ.

Ο 35χρονος δράστης χθες υπέδειξε στους ανακριτές διάφορα σημεία στα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν τεκμήρια και στοιχεία για τους φόνους που ομολόγησε.

Μέχρι στιγμής τού έχουν αποδοθεί επτά δολοφονίες, μετά από δικές του ομολογίες, και κανείς δεν είναι σίγουρος για το αν το τρενάκι του τρόμου, τη διαδρομή του οποίου αποκαλύπτει στην ανάκριση, θα σταματήσει εδώ.

Προχθές μόνο o serial killer ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα δύο γυναικών και ενός παιδιού, κάνοντας τους πάντες να κρατήσουν την ανάσα τους, σε αυτή την ελεύθερη πτώση στα μυστικά του φρεατίου της φρίκης.

Τα επτά θύματά του από τα όσα μέχρι στιγμής έχει αποκαλύψει, είναι:  η  38 χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc, η 28 χρονη Arian Palanas Lozano, η 29 χρονη Maricar Valtez Arquiola, η 36 χρονη Livia Florentina Bunea, η 8 χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, καθώς ο καθ’ ομολογία δράστης δεν θυμόταν την εθνικότητα.

Σαδιστική ομολογία

Ο λοχαγός αργά και βασανιστικά αποκαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του. Ενώ αρχικά όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησής του ως υπόπτου για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων.

Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε τη Marirac Valtez Arquiola και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ. Ειδικοί της Scotland Yard

Μετά το Πάσχα αναμένονται στη Κύπρο ειδικοί ανακριτές αλλά και δικανικοί ψυχολόγοι της Scotland Yard για να βοηθήσουν τη Κυπριακή Αστυνομία να διαλευκάνει τα πρωτοφανή εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν από έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας.

Η περίπτωση του «Ορέστη» εκτός από τη φρίκη έχει προκαλέσει πλέον διεθνές ενδιαφέρον ως προς τη μεθοδικότητα με την οποία επέλεγε τα θύματα του και τα οδηγούσε στον θάνατο, ενώ την ίδια ώρα σε ένα άλλο επίπεδο ζούσε μια «κανονική» ζωή, εργαζόμενος ως αξιωματικός αλλά και ως ταλαντούχος φωτογράφος.