Τις δολοφονίες επτά γυναικών ομολόγησε ο λοχαγός «Ορέστης»

Τουλάχιστον επτά είναι τα θύματα του Κύπριου serial killer, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που σοκάρουν την παγκόσμια κοινότητα. Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ένα ακόμα πτώμα εντοπίστηκε, χθες το απόγευμα, στην Ορούντα, καθ’ υπόδειξη του 35χρονου λοχαγού, γνωστού ως «Ορέστη», σε λάκκο στο πεδίο βολής και είναι σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης.Ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη δολοφονία της 30χρονης Μaricar Valdez και άλλης μίας αλλοδαπής γυναίκας, αλλά προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί το πτώμα.

Λίγο αργότερα, όπως μετέδωσαν κυπριακά μέσα, ο 35χρονος ομολόγησε άλλο ένα διπλό φονικό, μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία. Έτσι ανεβαίνει στους 7 ο αριθμός των θυμάτων για τα οποία έχει ομολογήσει.

Στο μεταξύ, η κυπριακή Αστυνομία έχει ζητήσει τη συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου με την αποστολή ειδικών.

Κατά την ομολογία του serial killer, αναζητούσε τα θύματα του μεταξύ γυναικών από τις Φιλιππίνες στις οποίες παρουσιαζόταν με το όνομα «Ορέστης». Αφού κατάφερνε να τις προσεγγίσει με κάποιο τρόπο τις έπειθε να τον ακολουθήσουν στο σπίτι του, όπου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής τις στραγγάλιζε κάτι που, όπως αποκάλυψε, τον έκανε να νιώθει ωραία και για αυτό το επαναλάμβανε. Στη συνέχεια έδενε τα χέρια και τα πόδια τους με σκοινί και τις πετούσε στο φρεάτιο του μεταλλείου. Οι ανακριτές δεν είναι πεπεισμένοι αν στην ανάκριση ο 35χρονος είπε όλη την αλήθεια και αν όντως έκανε σεξ με τις γυναίκες με δική τους συναίνεση. Δεν αποκλείεται να τις βίαζε και να τις βασάνιζε, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τις νεκροτομές αφού τα πτώματα βρίσκονταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης.