Οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τα δημοτικά και το πρόωρο… διαζύγιο με τη Λιάνα

1,401

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Ενα έντονο παρασκήνιο ζυμώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο 48ωρο, με σκοπό να καταλήξει σε πολιτικό­­­ γάμο ανάμεσα σε δύο υποψηφίους δημάρχους της Λότζια, εξελίχθηκε ανατρεπτικά φέρνοντας τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, που μπορούν να καταλήξουν σε ένα διαζύγιο το οποίο ανατρέπει τα δεδομένα στον Δήμο Ηρακλείου.

Πρωταγωνιστές στο σκηνικό αυτό είναι ο Ηλίας Λυγερός και η Λιάνα Σταρίδα που με την παρέμβαση στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν προχθές στο βράδυ σε μια πολιτική συζήτηση που είχε στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να προχωρήσουν μαζί στις δημοτικές εκλογές.

Προχθές λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι άρχισαν να συζητούν για το πλαίσιο και τους όρους της συνεργασίας των δύο πλευρών, που από την αρχή φάνηκε ότι προσκρούουν στο ζήτημα του επικεφαλής. Έτσι, ενώ συμφωνούσαν στο ότι η πολιτική συνεύρεση των δύο υποψηφίων μπορούσε να δημιουργήσει μια ανατρεπτική δυναμική στο Δήμο Ηρακλείου, η κατάληξη της συζήτησης για το ποιος θα ηγείται της πολιτικής αυτής συνεργασίας δίχασε τις δύο πλευρές.

Ο κ. Λυγερός ήταν αμετακίνητος στο θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι είχε εγκαίρως ανακοινώσει την εκλογική του κάθοδο, έχει διανύσει μια διαδρομή μέσα από επαφές με φορείς και παράγοντες και κυρίως έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας με ανθρώπους που κατεβαίνουν υποψήφιοι αποδεχόμενοι ότι εκείνος είναι επικεφαλής και όχι κάποιος άλλος.

Από την πλευρά της η κ. Σταρίδα εξήγησε ότι ανακοίνωσε την εκλογική της κάθοδο και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως γνωστοποίησε ότι τη στηρίζει πολιτικά. Προχώρησε η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου και αμέσως μετά άρχισε ένας προεκλογικός αγώνας με την κοινωνία να αντιδρά πολύ θετικά στην υποψηφιότητα της, που κέρδιζε συνεχώς έδαφος. Ωστόσο στην πορεία αυτή δεν έλειψαν τα εμπόδια, τα οποία η ίδια η κ. Σταρίδα δημόσια έχει καταγγείλει περιγράφοντας ότι έχει βρεθεί αντιμέτωπη με διαβολές, προβοκάτσιες και ένα απίστευτο πολιτικό πόλεμο από όσους μάχονταν την υποψηφιότητά της και προσπάθησαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι στη διάρκεια της συζήτησης αυτής με δεδομένη την άρνηση του κ. Λυγερού να υποχωρήσει στο θέμα της υποψηφιότητάς του ως επικεφαλής, όλη η πίεση μετατέθηκε στο πρόσωπο της η κ. Σταρίδα, η οποία εξέφρασε την άρνησή της συνεχίσει αυτή τη συζήτηση θεωρώντας ότι είναι τουλάχιστον άδικο να μπαίνει σε μια τέτοια διαπραγμάτευση.

Η συζήτηση όχι μόνο δεν οδήγησε σε πολιτική συμφωνία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σταρίδα είναι δυσαρεστημένη επειδή δεν είχε την πολιτική στήριξη που ανέμενε, με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, να μην είναι απίθανη εξέλιξη ακόμα και η ανεξαρτητοποίησή της  από τον ΣΥΡΙΖΑ που μένει να αποδειχτεί εάν τελικά θα προχωρήσει ή αν θα αποτραπεί.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα ή αύριο να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει