Δεν σταματά να προσπαθεί η ΕΠΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ EURO  2004 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

155

Μια ακόμα  προσπάθεια (η πρώτη έγινε 13/3/2012, ξεκινά από την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου, προκειμένου να διοργανώσουν στο Ηράκλειο την αναβίωση του τελικού EURO 2004 ανάμεσα στις τότε Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.  Στόχος είναι αυτό το φιλικό να γίνει στις 4 Ιουλίου, δηλαδή 15 χρόνια ακριβώς μετά την ημέρα όπου η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήδη έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις, που θα κορυφωθούν με την ευκαιρία της παρουσίας στο Ηράκλειο του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της ΕΠΣΗ, στο σημερινό τελικό Κυπέλλου.

Η αναβίωση του τελικού του EURO 2004 αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρό της, καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχουν ξεκινήσει ενέργειες για τη διοργάνωσή του.  Αυτή η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2012 όταν για πρώτη φορά μπήκε αυτή η σκέψη, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Μάλιστα, στην ΕΠΟ είχε σταλεί ειδικός φάκελος το 2014, θέλοντας τότε να γιορτάσουν με αυτό το φιλικό την αναβίωση του τελικού, αλλά τότε δεν είχαν ευνοήσει οι συνθήκες.

Το καλοκαίρι του 2017 ωστόσο, η ΕΠΣΗ διοργάνωσε το φιλικό ανάμεσα στην Εθνική του 2004 και την Ίντερ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγγκ το 2010 και μετά την επιτυχία που είχε στην Ένωση θεωρούν ότι τώρα θα τα καταφέρουν. Ήδη, έχουν γίνει επαφές και με την Πορτογαλική ομάδα, ώστε οι παίκτες που την αποτελούσαν το 2004 να συμμετέχουν άπαντες στο φιλικό, με τη συμμετοχή και του μεγάλου Κριστιάνο Ρονάλντο, των Φίγκο, Ντέκο, Ρουί Κόστα και άλλων μεγάλων ονομάτων του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει