Είχε σχεδιάσει το λουτρό αίματος – Το δράμα του Δανού μεγιστάνα

Είχε σχεδιάσει πολύ καλά το λουτρό αίματος που προκάλεσε στη Σρι Λάνκα με σχεδόν 300 νεκρούς.

Είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Cinnamon» του Κολόμπο δίνοντας ψεύτικη διεύθυνση και το όνομα «Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ». Χθες το πρωί, επισκέφθηκε το εστιατόριο του ξενοδοχείου για το πρωινό.

Ο χώρος του εστιατορίου ήταν γεμάτος οικογένειες, κυρίως αλλοδαπών. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Το αίμα έρεε σαν ποτάμι.

Ο άγνωστος άνδρας ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο βομβιστής-καμικάζι είχε στόχο να προκαλέσει όσα περισσότερα θύματα μπορούσε, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o τρομοκράτης περίμενε υπομονετικά στην ουρά για το πρωινό στο πεντάστερο ξενοδοχείο και στη συνέχεια σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο σκοτώνοντας 35 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους Βρετανοί και Αμερικανοί.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», υποστηρίζει ότι ο βομβιστής σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στις 8.30 π.μ το πρωί (ώρα Σρι Λάνκα). Ήταν η σειρά του στο μπουφέ για να σερβιριστεί όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά τα οποία ήταν κρυμμένα στην πλάτη του.

Το δράμα

Ένα προσωπικό δράμα κρύβει η τραγωδία στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των θυμάτων είναι τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του πιο πλούσιου άντρα της Δανίας, του μεγαλομετόχου του κολοσσού μόδας Asos, Άντερς Χολχ Πόβλσεν.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των θυμάτων ήταν τρεις υπήκοοι Δανίας. Τελικά, ανακοινώθηκε πως πρόκειται για τα τρία μικρά παιδάκια του Δανού μεγιστάνα, που βρίσκονταν σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κολόμπο για να περάσουν τις πασχαλινές διακοπές τους.

Η κόρη του Άντερς Χολχ Πόβλσεν Αλμα είχε ποστάρει στο λογαριασμό της στο Instagram πριν λίγες μέρες, μια φωτογραφία των τριών αδερφών της, Αστριντ, Άνιες και Άλφρεντ από το ξενοδοχείο, όπου έμεναν. Τα αδέρφια βρίσκονταν στην πισίνα και η λεζάντα έγραφε πως είναι «τρία μικρά αρκουδάκια».