Από τη φυλακή… ρύθμιζε τη διακίνηση ναρκωτικών

236

Ο 63χρονος Θεσσαλονικιός, ο οποίος είναι έγκλειστος στη φυλακή Δομοκού βρίσκεται σύμφωνα με την αστυνομία, γι ακόμα μια φορά πίσω από μία υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Κρήτη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση που έφερε σε πέρας το ΤΔΝ της Ασφάλειας Ηρακλείου συμμετείχαν επίσης ένας 41χρονος Ηρακλειώτης, αλλά κι ένας 33χρονος Βούλγαρος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης με έδρα τη Βουλγαρία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός επρόκειτο να μεταφέρει στο Ηράκλειο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Πράγματι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και προχθές Σάββατο ο 33χρονος εντοπίστηκε να αποβιβάζεται στο λιμάνι των Χανίων με το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Χανιά.  Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν ο ίδιος στη συνέχεια πήγε στο ΚΤΕΛ Ρεθύμνου όπου και συναντήθηκε με τον 41χρονο Ηρακλειώτη. Και οι δύο έφυγαν με το αυτοκίνητο του δεύτερου, όπου κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια του πρώτου ελέγχου που τους έγινε δε βρέθηκε κάτι και αποφασίστηκε να προσαχθούν και οι δύο στα γραφεία της Δίωξης. Εκεί, σε σωματική έρευνα που έγινε στον Βούλγαρο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στις σόλες του παπουτσιού του δύο ποσότητες ηρωίνης περιτυλιγμένες με ταινία, βάρους 166 γραμμαρίων κι ένα κινητό τηλέφωνο. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους οι αστυνομικοί βρήκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε μεθαδώνη σε υγρή μορφή βάρους 480 ml. Στο σπίτι του Ηρακλειώτη βρέθηκαν τέσσερα διαδερμικά έμπλαστρα εμποτισμένα με φαιντανύλη, οχτώ ναρκωτικά δισκία suboxone, 20 ναρκωτικά δισκία stedon, μια ποσότητα κάνναβης βάρους 1,4 γρ, μία εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενήργησαν μετά από εντολή του ατόμου που κρατείται στη φυλακή Δομοκού, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οργάνωσε τη μεταφορά της ηρωίνης από τη Βουλγαρία, χρησιμοποιώντας τον αλλοδαπό συλληφθέντα, ενώ για την παραλαβή και την περαιτέρω διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας ηρωίνης είχε οριστεί ως υπεύθυνος ο Ηρακλειώτης.

Λαθραίος καπνός

Έναν 54χρονο συνέλαβαν οι λιμενικοί στο Ηράκλειο  για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα, ο άνδρας παρέλαβε ένα ασυνόδευτο δέμα (χαρτοκιβώτιο) από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου στον σταθμό του οικείου λιμένα, το οποίο περιείχε πέντε νάιλον σακούλες με χύμα καπνό, άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μικτού βάρους 5105 γρ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει