Σύμφωνο για την ενέργεια

297

Μια στενή συνεργασία με το ενεργειακό cluster Κρήτης προκειμένου να προωθήσει δράσεις και μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της  πόλης, επιχειρεί ο Δήμος Ηρακλείου.  Η συνεργασία επιτυγχάνεται μέσα από το Σύμφωνο των δημάρχων για την ενέργεια και το κλίμα που υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στόχος του συμφώνου είναι η αύξηση στη χρήση των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά  και άλλων αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030.

«Ο Δήμος Ηρακλείου είχε εκπονήσει ένα Σχέδιο Αειφόρου Ενέργειας, το οποίο επικαιροποιήσαμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και να ενισχύσουμε την ενεργειακή του αποδοτικότητα» ανέφερε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου για να προσθέσει: «Σε συνεργασία με το ενεργειακό cluster, αποκτούμε πλέον μια ολοκληρωμένη ενεργειακή πολιτική, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής για έναν σύγχρονο, ανθεκτικό και περιβαλλοντικά φιλικό Δήμο».

Υπενθυμίζεται ότι το αναθεωρημένο σχέδιο αειφόρου ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:- Σταδιακή αντικατάσταση  20.500  φωτιστικών οδών και πλατειών με λαμπτήρες LED –  Ήδη έχει γίνει πλήρης καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου.

– Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Χώρων Πρασίνου του Ηρακλείου, όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη (και τα δύο έργα βρίσκονται σε εξέλιξη). – Πλήρη ανανέωση του Δημοτικού Στόλου με 10 νέα απορριμματοφόρα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (έχει ολοκληρωθεί) και την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.   – Ενεργειακή Αναβάθμιση των 17 Δημοτικών Κτηρίων (Λότζια, Ανδρόγεω, Πολύκεντρο Νεολαίας κ.ά.).

– Ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου.

– Ενεργειακές και βιοκλιματικές προϋποθέσεις σε όλα τα εκτελούμενα ή σχεδιαζόμενα έργα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει