ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Οι κρητικές επιχειρήσεις στις πιο κερδοφόρες

1,898

Κρητικές εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις 20 πλέον κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2017 όπως έχουν επεξεργαστεί από την ICAP.

Όπως αναφέρει το money-tourism.gr, τα στοιχεία αφορούν στην κατάταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων βάσει καθαρού (προ φόρου) αποτελέσματος.

Ο κ. Παντελής Σαπουνάκης
Ο κ. Παντελής Σαπουνάκης

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο όμιλος του Παντελή Σαπουνάκη, ο οποίος υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα εξαγορών ξενοδοχειακών μονάδων, ανακαινίσεων, ανέγερσης νέων δωματίων στα υφιστάμενα ξενοδοχεία, καθώς και επενδύσεις σε μεγάλες συμπληρωματικές αθλητικές υποδομές, που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει σε 12μηνη λειτουργία κάποιων από τα ξενοδοχεία του ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο όμιλος Σαπουνάκη εμφάνισε κέρδη 9,59 εκατ. €, έναντι κερδών 6,6 εκατ. το 2016, με κύκλο εργασιών 37 εκατ. €.

Ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης
Ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης

Στην πέμπτη θέση με σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της βρέθηκε η ΦΑΙΑΞ του ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η οποία διαχειρίζεται 9 πολυτελή ξενοδοχεία σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Αχαϊα, Ηλεία και Χαλκιδική, συνολικής δυναμικότητας μεγαλύτερης των 4.800 κλινών.

Η ΦΑΙΞ εμφάνισε κέρδη 7,9 εκατ. €, έναντι 5,3 εκατ. το 2016.

Στην έκτη θέση, με σημαντική επίσης βελτίωση των μεγεθών της βρέθηκε η ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ, της οικογένειας Σμπώκου, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει και ο όμιλος Βασιλάκη.

Ο κ. Μανόλης Μανούσος
Ο κ. Μανόλης Μανούσος

Η εταιρεία που διευθύνεται από τις Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου πέτυχε κέρδη 7,5 εκατ. € το 2017, έναντι 6,4 εκατ. το 2016.

Στην 18η θέση, σταθερά με υψηλή κερδοφορία βρέθηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, που έχει τα CYAN HOTELS και διευθύνεται από τον κ. Μανώλη Μανούσο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει