Τελειώνει ο χρόνος με τις λαϊκές στον… αέρα

ΚΡΙΣΙΜΗ Η Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

278

Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατεί το θέμα της μετακίνησης των λαϊκών αγορών στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς παραμένουν ανοικτά όλα τα μέτωπα και τίθεται ένα σοβαρό ερωτηματικό για το πότε και πώς θα κλείσουν.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκαν όλες οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Αλικαρνασσού που προτείνεται να χωροθετηθεί στην οδό Αρτεμησίας, όπως επίσης της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς της Θερίσσου που προτείνεται να εγκατασταθεί στην οδό Αντιοχείας και Μυστρά

. Στην ίδια συνεδρίαση επανεξετάστηκε και το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά στις οδούς Καστρινάκη και Π.Φωτίου όπου έγινε και μια μικρή προσθήκη για ένα τμήμα της Πατελάρου.

Μάλιστα μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μπήκαν σε διαβούλευση οι παραπάνω προτάσεις με σκοπό να εξεταστούν από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. Ωστόσο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση της Επιτροπής της Περιφέρειας, όπου θα οδηγηθούν όλα τα παραπάνω ανοικτά θέματα.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας είναι κυριολεκτικά εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς εάν η Επιτροπή ακυρώσει ή διατυπώσει άλλη άποψη ή «παγώσει» κάποιο από τα παραπάνω θέματα δεν θα υπάρχει ο χρόνος από το Δήμο να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία που θα αποφασιστεί.

Και αυτό γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο έχει οριακή δυνατότητα  να συνεδριάσει μέχρι τις 25 του μήνα λόγω των δημοτικών εκλογών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποια εκκρεμότητα δεν διεκπεραιωθεί, αναγκαστικά θα μετακινηθεί για μετά τις εκλογές δηλαδή μετά τις 2 Ιουνίου.

Έτσι ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για το πότε και κυρίως για το πώς θα κλείσουν οι μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τις λαϊκές αγορές που έχουν ξεσηκώσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως έχει γράψει η «Π», μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της  οδού Αρτεμησίας με σκοπό να αποτρέψουν με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά της Ν. Αλικαρνασσού στην περιοχή τους.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θα ανεχθούν την οχλαγωγία τη δυσοσμία τον εκμηδενισμό της δημόσιας υγείας μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους και τις επιχειρήσεις τους.

Όπως τονίζουν, δεν θα δεχτούν την πιθανότητα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, καθώς στην περιοχή υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως τετραπληγία και παραπληγία με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεσα η επέμβαση του ΕΚΑΒ. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση, να αποσυρθεί η σχετική πρόταση ζητώντας από τον Δήμο μια πρόταση και μια λύση που δεν θα μας προσβάλλει και θα είναι προς το συμφέρον της πόλης και όλων των δημοτών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει