ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

508

Ο δήμαρχος στον Αρχιεπίσκοπο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τον επισκέφθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου και είχε ως βασικό αντικείμενο την ευρύτερη συνεργασία της Εκκλησίας με τον Δήμο Ηρακλείου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος πρασίνου Νίκος Φακουρέλης και ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

 

Ντόρα Μπακογιάννη

Το μήνυμα της Ντόρας

Δημιούργησε πολλά ζητήματα η χθεσινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ράδιο Κρήτη και τον Κ. Συλιγάρδο ειδικά όταν ερωτήθηκε για τον Δήμο Ηρακλείου και τις επιλογές του κόμματος.

Η πρώην υπουργός είπε ότι η ΝΔ έχει στελέχη και στα δύο ψηφοδέλτια και δεν στηρίζει κάποιον! Η φράση επίσης που είπε ότι «η εντολή του Κυριάκου για όλη την Ελλάδα είναι μία “δεν επιλέγουμε, δεν παρεμβαίνουμε στους Δήμους”.

Η ΝΔ δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο δήμαρχο» παίρνει σαφείς αποστάσεις από τα όσα είχε δηλώσει προ καιρού ο επικεφαλής του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Χαρδαλιάς, πριν τελικά αναγκαστεί να τα μαζέψει. Η ειδική αναφορά στον Κυριάκο δεν μπορεί να ήταν τυχαία…

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ακόμα πως η ΝΔ φεύγει από τη λογική των χρισμάτων στους Δήμους και αφήνει να αποφασίσουν οι πολίτες, οι οποίοι έχουν άποψη για την καθημερινότητά τους και μπορούν να αποφασίσουν.

 

Πώς θα το ξεκαθαρίσουν;

…Είναι φανερό ότι η Ντόρα έστειλε ενα μήνυμα σε όλους. Κι αν αυτό σημαίνει κάτι, στη μάχη των εντυπώσεων είναι πως (ένα σημαντικό κομμάτι του κόμματος που πηγαίνει με Λαμπρινό) έχει την έμμεση στήριξη της ΝΔ!

Πάλι όμως από τη στιγμή που υπάρχει στήριξη σε άλλο πρόσωπο, αυτό δεν μπερδεύει τα πράγματα; Την ώρα που το κόμμα, και μάλιστα στα πρόθυρα της εξουσίας, έχει τέτοια σύγχυση;

Άλλα να λέει ο τομέας Αυτοδιοίκησης  και γενικά η κεντρική διοίκηση και άλλα η αδελφή (και κρητικάρχης όπως αυτοπαρουσιάζεται) Ντόρα;

Προφανώς αυτό το μπέρδεμα και το θολό τοπίο οφείλει να το ξεκαθαρίσει το κόμμα και κυρίως ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, για να καταλάβει κι ο κόσμος της ΝΔ ποιος είναι με ποιον στον Δήμο Ηρακλείου!

 

 ανακοίνωση «γαλάζιων» στελεχών που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Γ. Κουράκη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5»!

Απάντησαν με… “γαλάζια” στελέχη

…Πάντως μια έμμεση απάντηση στα όσα είπε η Ντόρα ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση «γαλάζιων» στελεχών που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Γ. Κουράκη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5»!

Συγκεκριμένα, από το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Χαιρέτη και αν. γραμματέας Αγροτικών Φορέων και τον αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και αν. γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλη Βαρούχα διέρρευσε ότι «προσθέτουν στο δυναμικό του συνδυασμού του Γ. Κουράκη νέες, φρέσκες φιλελεύθερες επιλογές» και παρέθεταν τα ονόματα από τον χώρο της ΝΔ που στηρίζουν τη ΝΔ: όπως ο ελεύθερος επαγγελματίας και περιπτερούχος στην Αλικαρνασσό Αντώνης Μπλεδάκης, το τραπεζικό στέλεχος και απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων με Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά Νάσια Παστού, η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπυριδάκη, ο γενικός ιατρός και διευθυντής Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Μύρωνα Νίκος Κονταράκης, ο ιατρός χειρούργος, επιμελητής Α’ Βενιζελείου Νοσοκομείου Στέλιος Κτενιαδάκης, ο δικηγόρος Απόστολος Σφακιανάκης, ο επιχειρηματίας στον κλάδο των τροφίμων Μιχάλης Μαραγκάκης, η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Μαριαλένα Μπαμιεδάκη, ο οδοντοτεχνίτης και πρόεδρος Οδοντοτεχνικού Συλλόγου Ηρακλείου – Λασιθίου Γιάννης Τσαπάκης, ο διευθυντής σούπερ μάρκετ Αντώνης Βλαχάκης, το τραπεζικό στέλεχος και οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά και την Τραπεζική Βαρούχας Βασίλης και ο ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος ΠΕ ΝΔ και αν. γραμματέας Αγροτικών Φορέων Μανώλης Χαιρέτης.

 

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχαν χθες ο επικεφαλής και τα στελέχη της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας» -πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ- Μιχάλης Κλάδος,

Στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχαν χθες ο επικεφαλής και τα στελέχη της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας» -πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ- Μιχάλης Κλάδος, περιφερειακός σύμβουλος, ιατρικός επισκέπτης, Γιώργος Τερζάκης εκπαιδευτικός, π. διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανόλης Βαρδουλάκης, χημικός, Μαρία Μαρή, αρχαιολόγος, οι οποίοι είναι και υποψήφιοι στην Π.Ε. Ηρακλείου, στο ενωτικό-πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο «Κρήτη η Ζωή μας» που συγκροτήθηκε μετά το ανοιχτό κάλεσμα συνεργασιών που απηύθυνε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Υποψήφιοι στα Χανιά είναι οι Πέτρος Λυμπεράκης, περιφερειακός σύμβουλος. ερευνητής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Γιάννης Λουφαρδάκης, συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος-μέλος κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Πλατανιά, Αντώνης Παπαδεράκης, μαθηματικός, π. γ.γ. Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Κατερίνα Μανιμανάκη, γιατρός ορθοπεδικός επιμελήτρια Α’ στο νοσοκομείο Χανίων. Από το Ρέθυμνο: Μανόλης Αυγενάκης, πολιτικός μηχανικός, Εμμανουέλα Μαθιουδάκη, νοσηλεύτρια, προϊσταμένη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Μυλοποτάμου.  Στο Λασίθι: Μανόλης Αβραμάκης, αρχιτέκτονας-μηχανικός, Χρύσα Σταυρακάκη- Λουτριανάκη, συνταξιούχος δικαστική επιμελήτρια.

 

@patris
Έλα, πες την αλήθεια. Κι εσύ ξέρεις ποιος έκαψε την Εκκλησία. Τι, όχι;
Kafetzis

 

 

Οι γερμανικές αποζημιώσεις

Η Βουλή εγκρίνει σήμερα ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και η απόφαση που θα λάβει είναι ιστορικής σημασίας, καθώς θα προσδιορίζει τα πρώτα βήματα και θα δίνει το σήμα για την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης.

Οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση αυτή γίνεται δύο χρόνια μετά την έκδοση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής, γιατί το διάστημα που μεσολάβησε, δηλαδή κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν έπρεπε να επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός με το χρέος της Ελλάδας στη Γερμανία στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης.

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις εν γένει αξιώσεις της από τη Γερμανία» αναφέρει το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, και στοιχειοθετεί το απαράγραπτο των ελληνικών αξιώσεων, με αναφορά σε ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Μια μικρή γεύση της κρητικής φιλοξενίας πήρε  για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Κρητική φιλοξενία

Μια μικρή γεύση της κρητικής φιλοξενίας πήρε  για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Στα Πεζά όπου βρέθηκε συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανόλη Κοκοσάλη, τον πρόεδρο Γ. Επιτροπάκη, δημοτικούς και κομματικούς παράγοντες, ενώ γεύτηκε τις λιχουδιές του Ονήσιμου Σαρειδάκη. Για να δούμε και τι ψήφους θα πάρει!

 

Γελειογραφία:  Οι Γάλλοι ψάχνουν ακόμη, αλλά η Ραχήλ ξέρει γιατί κάηκε η Παναγία των Παρισίων!
Σκίτσο: Πανος Ιατριδης

Η Ραχήλ ξέρει…

Οι Γάλλοι ψάχνουν ακόμη, αλλά η Ραχήλ ξέρει γιατί κάηκε η Παναγία των Παρισίων! «Κάψανε και την Παναγία των Παρισίων… Μεγάλη Δευτέρα γι’ αυτούς… “ατύχημα” είπαν. Όλοι ξέρουμε όμως ότι δεν αποτελεί ατύχημα αλλά επίθεση κατά του χριστιανισμού. Ο ιερός πόλεμος ξεκίνησε από την Παναγία των Παρισίων. Κρίμα» έγραψε στο Τουίτερ. Τι, όχι;

 

Παντρεύτηκαν στη Ζάκρο δυο Βρετανίδες

Παντρεύτηκαν στη Ζάκρο

Δεν ξέρω τι εννοούν όταν λένε… γαμήλιο τουρισμό ή ο… έρωτας πως δεν κοιτάζει τίποτα, αλλά οι κοπέλες στη Ζάκρο το ευχαριστήθηκαν!

Η τελετή του γάμου για τις δυο Βρετανίδες πραγματοποιήθηκε προχτές, ενώ το σκηνικό είχε στηθεί στην παραλία της Κάτω Ζάκρου με κατασκευές από λουλούδια και χρώματα.

Οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν όρκους αγάπης, πίστης και αφοσίωσης ενώπιον των καλεσμένων που παρακολούθησαν την τελετή.

 

Αυξημένες αποζημιώσεις

Ω, χαρώ τα! Η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 30%, σε σχέση με τις εκλογές του 2014. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ανέλαβαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας που αφορά τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Τα νούμερα

Τι τηλεθέαση έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα; Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έκοψε πρώτο το νήμα στη σχετική κατηγορία με 24,1% στο γενικό σύνολο σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen.  Στο τελευταίο τέταρτο μάλιστα η συνέντευξη σημείωσε 29,1% στο γενικό σύνολο και 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές στο τελευταίο τέταρτο της συνέντευξής του.

 

Συνωμοσίες

Ήταν άραγε μια τρομοκρατική επίθεση; Ίσως αντιπερισπασμός; Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι (δόλιες και μη) ερμηνείες που προσπαθούν να εξηγήσουν την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων πολλαπλασιάζονται εκθετικά από το βράδυ της Δευτέρας.

Το κτήριο φλεγόταν ακόμη όταν οι κυνηγοί συμπτώσεων και οι αυτοανακηρυχθέντες “ειδικοί” της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής άρχισαν να αναζητούν τους ενόχους. Αν και η έρευνα μόλις ξεκίνησε και αναμένεται ότι θα είναι μακρά, οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν τις γαλλικές Αρχές στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα. Φυσικά έγινε και… viral το βίντεο που δείχνει έναν με κίτρινο γιλέκο στον ναό, όταν έχει αρχίσει η φωτιά.

 

Περίμενε

Δεν ήταν καλή ευκαιρία – εδώ που τα λέμε – να παρουσιάσουν και τον υποψήφιο περιφερειάρχη τους Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στην εκδήλωση με τους ευρωβουλευτές; Τους ξέφυγε ή δεν… μπαντήδει σε αυτές τις περιπτώσεις, που λέμε; Και με το δίκιο του να στενοχωριέται ο μικρός!

 

Κλάμα

Γελούσαν και τα… μουστάκια που δεν έχει. Ο υποψήφιος σε μεγάλο δήμο της ενδοχώρας πήρε την τελευταία δημοσκόπηση στα χέρια του και είδε τα νούμερα: 53,9%, 34% και  9,1%. Τώρα πάει για την πρώτη Κυριακή και θα πέσει πολύ κλάμα απέναντι.

 

Γιατί;

Το βρίσκω λογικό η κ. Μπακογιάννη να εκφράσει τη στήριξή της στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Αλλά να πει ότι ντρέπεται ως Κρητικιά που η Περιφέρεια Κρήτης είναι 10η σε απορροφητικότητα κονδυλίων- που κι αυτό δεν είναι αληθές- είναι σόλικο και  ολίγον… υποκριτικό, ειδικά όταν η ίδια πριν λίγο καιρό εκθείαζε τον Αρναουτάκη. Ακόμη ακούμε αυτό το…«περιφερειάρχης της καρδιάς μας», τις συναντήσεις στη Χερσόνησο, τις χρηματοδοτήσεις των Λευκών Ορέων…Κρίμα για την Ντόρα, που διατείνεται ότι λέει πάντα την αλήθεια.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει