Τι είπε ο Σισαμάκης στους επαγγελματίες του επισιτισμού

256

Βαριές πολιτικές ευθύνες τόσο στη σημερινή όσο και στην προηγούμενη δημοτική Αρχή που επί 12 χρόνια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα πλαίσιο με κανόνες που να διέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, επέρριψε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής του συνδυασμού « Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το  προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου.

Όπως εξήγησε «για εμάς δεν είναι πρόβλημα η αρχαιολογία. Κάνουν την δουλειά τους που αφορά στην προστασία και την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της πόλης μας.

Το πρόβλημα είναι οι χειρισμοί του δήμου και εκεί η παρούσα δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς, ενώ και η προηγούμενη δημοτική αρχή απέδειξε ότι επί 12 χρόνια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πλαίσιο που θα καλύπτει τη λειτουργία των επιχειρήσεων από τη μία και την ελευθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδυασμό με την προστασία και την ανάδειξη της ιστορικής εικόνας του κέντρου από την άλλη».

Με αφορμή τη ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα στον κλάδο και τον δήμο Ηρακλείου για τον τρόπο και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους ο κ. Σισαμάκης ξεκαθάρισε ότι: «Ο νόμος είναι νόμος αλλά ακόμη και οι δικαστές αναγκάζονται πολλές φορές να αναζητήσουν το πνεύμα του νόμου και να εφαρμόσουν το νόμο σκεπτόμενοι και τις κοινωνικές συνθήκες. Έτσι και ο δήμαρχος πρέπει να έχει την πολιτική βούληση και να είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες και τότε θα βρεθεί  να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σισαμάκης υπογράμμισε την ανάγκη  ο δήμος να εξασφαλίσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο βάσει του οποίου θα μπορούν να κινηθούν οι επιχειρηματίες. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου δεσμεύθηκε ότι – εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν – θα κινηθεί την επόμενη ημέρα πάντα με γνώμονα τις κοινωνικές συνθήκες και την ανάγκη εξεύρεσης της βέλτιστης λύσης στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των δημοτικών τελών ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε πλειοδοσία – όπως ενημερώθηκε ότι έχει γίνει ήδη από άλλους επικεφαλής παρατάξεων.

«Εμείς ήρθαμε ως παράταξη αφενός για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία και αφετέρου για να μείνουμε στα δημοτικά πράγματα της  πόλης. Ως εκ τούτου παλαιοκομματικές πρακτικές φθηνού πολιτικαντισμού ούτε μας ενδιαφέρουν ούτε μας αφορούν.

Δεν θα ήμουν ούτε καν στοιχειωδώς σοβαρός απέναντι σας αν σας “πετούσα” προεκλογικά ένα ποσοστό μείωσης για να σας ικανοποιήσω και να υφαρπάξω την ψήφο σας. Δεν είμαστε κατσαπλιάδες της αυτοδιοίκησης. Για την ουσία του θέματος , δεσμεύομαι ότι εφόσον τα οικονομικά του δήμου το επιτρέπουν, θα είναι ζήτημα που θα μας απασχολήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο της θητείας μας και θα λάβουμε σχετική απόφαση».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει