ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Μπίνγκο… στο κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα

273

Αυτή η άτιμη η πολιτική επικαιρότητα δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας «ενθουσιάζει» με τα τόσα «αστέρια» που την κοσμούν!

Καταρχάς να ευχηθούμε από καρδιάς «βίον ανθόσπαρτον» στο εκλεκτό ζευγάρι Μπαλατσινού-Κικίλια που μονοπώλησε τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και δικαίως, διότι είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για τη σωστή ενημέρωση του πολίτη η ευόδωση του πολύκροτου ειδυλλίου των δυο εξεχουσών προσωπικοτήτων.

Τις τελευταίες άλλωστε εβδομάδες είχε κορυφωθεί η αγωνία όλων μας και πραγματικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις ανακουφιστήκαμε όλοι μας και ατενίζουμε το μέλλον μας –ατομικό και συλλογικό- με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Άλλη πολιτική είδηση η οποία παραδόξως ξάφνιασε πολλούς και πολλές προκαλώντας τη δήθεν έκπληξη αλλά και αποδοκιμασία ήταν η δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης για «τις μίζες που είναι στο πλαίσιο των … καθηκόντων των υπουργών».

Τι υποκρισία Θεέ μου, να βάλλεται πανταχόθεν ο πολιτικός τούτος «αστέρας» που μιλά τη «γλώσσα της αλήθειας»! Δηλαδή ποιος δεν συμφωνεί με τη δήλωση του εν λόγω προσώπου;

Λέτε να μην ξέρει αυτός με όλες τις ιδιότητες που έχει (πρώην δικαστής, πολιτικός, υπουργός κλπ) και ξέρετε εσείς ή εμείς οι αδαείς;

Αυτό κύριε Αθανασίου λέγεται και … παρρησία και σας ευχαριστούμε πολύ που μπορούμε να αποκαλούμε «μιζαδόρους» τους πολιτικούς φίλους σας χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις.

Αλλά και η «συνεύρεση» Κουρουμπλή-Αμβρόσιου όλα τα λεφτά. Ο «προοδευτικός» κος Κουρουμπλής χαριεντίζεται με τον «μετριοπαθή» Μητροπολίτη Αιγιαλείας, γνωστό για τις γνήσια θεολογικές, ανθρωπιστικές και βαθιά χριστιανικές αρχές του!

Σε ένα διάλειμμα των κλεισμένων ραντεβού του με τα αγαπημένα του «Χρυσαυγόπουλα» συνάντησε -εθιμοτυπικά πάντα- και τον «αδελφό» Κουρουμπλή, έτσι για να εμπεδώσουμε και τη ρήση που έλεγε ο παππούς μου, αλλά που λόγοι ευπρέπειας –δικής μου, όχι του παππού- δεν μου επιτρέπουν να γράψω.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει