ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

405

 Μετά από δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση στη βιομηχανία της κρουαζιέρας που γίνεται στο Μαϊάμι, το λιμάνι του Ηρακλείου δεν θα δώσει σήμερα το “παρών” στην έναρξή τηςΜαϊάμι τέλος για το λιμάνι…

Μετά από δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση στη βιομηχανία της κρουαζιέρας που γίνεται στο Μαϊάμι, το λιμάνι του Ηρακλείου δεν θα δώσει σήμερα το “παρών” στην έναρξή της και στο συνέδριο που γίνεται παράλληλα.

Δεν ξέρω εάν είναι απόφαση  της διοίκησης ή του ίδιου του προέδρου του οργανισμού, αλλά σίγουρα είναι αντίθετη με αυτά που μας έλεγαν μέχρι και… πέρυσι (ότι όλα ήταν…τέλεια και έφερναν αποτελέσματα), αλλά και με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών στελεχών, που μάλιστα είχαν κλείσει και τη διαμονή τους εδώ και αρκετό διάστημα, λόγω του ότι η έκθεση και η πολύ μεγάλη συμμετοχή δημιουργεί συμφόρηση στα εκεί ξενοδοχεία.

Τη στιγμή που όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό «οργώνουν» τις μεγάλες εκθέσεις ανά τον κόσμο, το λιμάνι φαίνεται ότι τραβάει εντελώς αντίθετη πορεία.

Άραγε τι λένε γι’ αυτό τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το ξέρουν ή όπως και όλα τα άλλα θέματα όταν ξαναβρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση; Και η επιτροπή για την κρουαζιέρα που συστάθηκε αμέσως μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης το 2015 είναι ενήμερη ή και αυτή όπως και όλες οι άλλες έπαψε να λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό;

 

 

Ο Νίκος Κονταράκης, που είναι γενικός ιατρός - φυσικός, διευθυντής Ε.Σ.Υ. M.Sc.Ετοιμάζεται ο γιατρός!

Ένας επιστήμονας που έχει προσφέρει πολλά, όπου και εάν έχει υπηρετήσει, ετοιμάζεται για δημοτικές εκλογές.

Ο Νίκος Κονταράκης, που είναι γενικός ιατρός – φυσικός, διευθυντής Ε.Σ.Υ. M.Sc.

Οργάνωσης και Διοίκησης, το αποφάσισε και θα βρεθεί στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Κουράκη, δίδοντας τη δική του μάχη για το Ηράκλειο!

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη, γιατρέ!

 

 

Ο Δημήτρης Κλαράκης ήταν, όπως άλλωστε αναμένονταν, ο νέος γραμματέας στη Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και τη θέση του αναπληρωτή συντονιστή αναλαμβάνει πλέον ο Νίκος Δρακάκης. Αλλαγή φρουράς

Ο Δημήτρης Κλαράκης ήταν, όπως άλλωστε αναμένονταν, ο νέος γραμματέας στη Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, μετά την παραίτηση του Γιάννη Παυλιδάκη.

Στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής η εκλογή του μέχρι πρότινος αναπληρωτή συντονιστή της Επιτροπής έγινε παμψηφεί, δείχνοντας την πρόθεση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για εξομάλυνση των όποιων προβλημάτων υπήρχαν.

Τη θέση του αναπληρωτή συντονιστή στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναλαμβάνει πλέον ο Νίκος Δρακάκης.

 

 Τι γίνεται με το νερό;

Με τη μεταφορά συμπληρωματικών ποσοτήτων νερού ύδρευσης  πολύ καλής ποιότητας από το φράγμα Αποσελέμη από τα μέσα του περασμένου μήνα και τη διασφάλιση συνεχούς ροής σε μεγάλο τμήμα του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, η ποιότητα του νερού έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Σημειώνεται ότι το νερό αυτό υπερπληροί τα κριτήρια  της Οδηγίας 98/83/ΕΕ του Συμβουλίου της 3ης Νοεμβρίου 1998 σχετικά µε την ποιότητα του νερού για ασφαλή κατανάλωση από τον άνθρωπο. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των Ηρακλειωτών που μένουν σε αυτό το τμήμα της πόλης στο νερό της βρύσης.

Σε αυτό το τμήμα η ποιότητα του νερού ύδρευσης θα πρέπει να είναι ισοδύναμη με αυτή των καλοσυστημένων εμφιαλωμένων νερών, όπως είχε συμβεί στις αρχές του 2016, όταν είχε αποκατασταθεί ξανα η συνεχής ροή σε σημαντικό τμήμα της πόλης με υδρευτικό νερό από το φράγμα Αποσελέμη.

Μήπως θα έπρεπε να είχαμε μια πιο έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση;

Οι υποψήφιοι στον πολύ επιτυχημένο «Run Greece» που έγινε στο Ηράκλειο

Με το καλό και στον… μαραθώνιο!

Στο χθεσινό πολύ επιτυχημένο «Run» που έγινε στο Ηράκλειο προσπαθούσα να δώ ποιοι… δεν ήταν εκεί.

Εκτός από τους εκατοντάδες Ηρακλειώτες που συμμετείχαν και το χάρηκαν ήταν και άπαντες σχεδόν οι υποψήφιοι! Βρέθηκαν στο στάδιο και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ανθυποψήφιός του Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο έτερος υποψήφιος (δήμαρχος) Ευριπίδης Κουκιαδάκης και πολλοί άλλοι!

Ο Αρναουτάκης πάντως «κατέβασε» και τη δική του ομάδα να τρέξει στο  «Run Greece»

Ο Αρναουτάκης πάντως «κατέβασε» και τη δική του ομάδα να τρέξει.

Με το καλό και στον μαραθώνιο των… εκλογών!

 

@patris
Για σκέψου! Να κουβαλιέται κάποιος με πούλμαν για να ακούσει τον Τζουμάκα!
Dimitris Ts.

 

 

Δεν υπάρχει σωτηρία

Και μετά περιμένεις… σωσμό σε αυτή τη χώρα! Ποσοστό 35,4% της φορολογικής βάσης καταλαμβάνουν οι συνταξιούχοι, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των δηλώσεων. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η γήρανση του πληθυσμού είναι πλέον υπαρκτή απειλή για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στα χρόνια της κρίσης ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 588 χιλιάδες, φθάνοντας τα 2,25 εκατομμύρια άτομα. Πλέον, σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πέραν όμως της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων, τα στοιχεία αποτυπώνουν και τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός τους. Το 2010 κάθε συνταξιούχος δήλωνε κατά μέσο όρο 16.228 χιλιάδες, ενώ σήμερα το μέσο δηλωθέν εισόδημα είναι μειωμένο κατά 31,13% και ανέρχεται σε 11.175 ευρώ.

 

Νίκος Συριγωνάκης

Μια ξεχωριστή περίπτωση

Όταν ακούμε για ανθρώπους του αθλητισμού-και ειδικά του ποδοσφαίρου- πια ο νους μας δεν κινείται πάντα θετικά.

Για πολλούς λόγους, που δεν είναι της στιγμής.

Αλλά η περίπτωση του Νίκου Συριγωνάκη είναι τελείως διαφορετική!

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης και εκ νέου υποψήφιος με τον Στ. Αρναουτάκη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση σοβαρού ανθρώπου, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Από όπου και να έχει περάσει είναι πεντακάθαρος και αυτό τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό, το δε πέρασμά του από τα κοινά αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Βασίλης Λαμπρινός

Έρχονται «δυνατά» ονόματα

Μια σειρά από «δυνατά», νέα ονόματα που θα ενισχύσουν τη «Δύναμη Πολιτών» ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα ο Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παράταξη στηρίζονται στο μεθοδικό και προσεγμένο στήσιμο ενός ποιοτικού ψηφοδελτίου.

Η απόφασή τους παράλληλα είναι τα λεγόμενα «δυνατά χαρτιά» που μπορούν να κάνουν και τη διαφορά μεταξύ του συνόλου των υποψήφιων για τον Δήμο Ηρακλείου να ανακοινωθούν προς το τέλος της διαδικασίας.

ο επί χρόνια υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας και το τρολάρισμα

Ο Στέφανος και το τρολάρισμα

Είχε πραγματικά  αρκετό κόσμο στο Γαλάτσι το βράδυ του Σαββάτου – καμία σχέση με τις αναιμικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εβδομάδων.

Κάτι η κινητοποίηση, κάτι η παρουσία του κ. Τσίπρα, βάλτε και τους υπόλοιπους ομιλητές που έσπευσαν να δηλώσουν πρόθυμοι να ριχτούν στον αγώνα επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα ήταν ένα σχεδόν γεμάτο κλειστό στάδιο, με σημαίες, ενθουσιασμό και πολλές σέλφι.

Ποιοι ήταν αυτοί που μίλησαν πέρα από τον πρωθυπουργό στην παρουσίαση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;

Μίλησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα για να τον ενημερώσει ότι το 0,48% της ΔΗΜΑΡ-τόσο είχε πάρει στις τελευταίες εκλογές που δοκιμάστηκε στην κάλπη- συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε και ο επί χρόνια υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, που δέχτηκε το μεγαλύτερο τρολάρισμα -εδώ που τα λέμε- μια κι έφτασε να πει…ότι “Ποια είναι η κυρίαρχη πολιτική που κρίνεται στις κάλπες; Η δεξιά και οι ηγεσίες του πρώην ΠΑΣΟΚ έβλαψαν τη χώρα.

Σήμερα η χώρα ζει σε όρους 77”. “Δικαιούσαι μια νέα τετραετία, πρόεδρε” είπε στον Τσίπρα κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζουμάκας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

 

Και τα ανταλλάγματα;

…Πάντως η ζωή κάνει κύκλους. Το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ.

Την οποία έφτιαξε ο Κουβέλης όταν τον έδιωξε ο Τσίπρας.

Και γύρισε ο Κουβέλης με το υπουργείο. Και ο Θεοχαρόπουλος με τι αντάλλαγμα πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Με θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ή μια…θέση στο Επικρατείας και μάλιστα εκλόγιμη για να είναι ο μοναδικός στην ιστορία αρχηγός κόμματος που θα είναι βουλευτής χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ;

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι δύο θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο και μία στο Επικρατείας.

 

Απώλεια

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή ένας θρύλος της αυτοδιοίκησης για την Κρήτη. Ο Πραξιτέλης Παγωνάκης, που θήτευσε για πολλά χρόνια κοινοτάρχης Καρουζανών, θα κηδευθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στα Άνω Καρουζανά.

 

Η εκδήλωση

Στις 19 του μήνα θα γίνει στο Ηράκλειο ένα ευρωβουλευτικό ντιμπέιτ με παρόντες τον Κεφαλογιάννη, τον Κούλογλου, τον Ανδρουλάκη, τον Γραμματικάκη, τον Μαριά και τον Παπαδάκη! Μια συζήτηση που θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

 

Αξιοποίηση

Διαβάσατε δίπλα για την αλλαγή φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα γίνει με τον Παυλιδάκη όμως; Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μείνει έτσι. Έρχονται… καλύτερες μέρες, ακούω!

 

Ανακοίνωση

Εθεάθησαν μαζί χθες στο κέντρο ο Γιάννης Κουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος (πρώην του Λαμπρινού) Μανόλης Χαιρέτης. Άρα εικάζω ότι είναι έτοιμη η ανακοίνωση της υποψηφιότητας, που θα γίνει εντός των ημερών.

 

Προβάδισμα

Προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων και χαμηλά ποσοστά για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Παύλος Γερουλάνος 13%, ο Νάσος Ηλιόπουλος 10%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 9%, ο Νίκος Σοφιανός 5%, ο Γιώργος Βουλγαράκης 3%, ο Πέτρος Κωνσταντίνου 2%, ο Βασίλης Καπερνάρος 2% και ο Γιώργος Καραμπελιάς 1%.

 

Δημοσκόπηση

Από… αύριο θα είναι και τα πρώτα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που έγινε στην περιοχή μας και αφορά τον Δήμο. Και όχι μόνο. Άντε να δούμε πόσο θα πάνε και τα στοιχήματα!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει