Όταν η Ιατρική συναντά τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες

ΚΥΚΛΟΣ ΕΞΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

435

Κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (επιστημονικός υπεύθυνος: διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, καθηγητής Ι. Μουζάς), διοργανώνει το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities).

Τα σεμινάρια βασίζονται στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οι εισηγητές των μαθημάτων προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έρευνας.

Με αφορμή ένα κείμενο οι ομιλητές παρουσιάζουν διεπιστημονικά θέματα από τη φιλοσοφία, τη βιολογία, τις νευροεπιστήμες, τη γλωσσολογία και τη λογοτεχνία. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Στον κύκλο σεμιναρίων που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 05.04.19-17.05.19 προγραμματίζεται να συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:

Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, καθηγητής Φιλοσοφίας Παν/μίου Κρήτης, Κίτσος Λούης, καθηγητής Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης, Παναγιώτης Μήτσιας, καθηγητής Νευρολογίας Παν/μίου Κρήτης, Ιωάννης Μουζάς, καθηγητής Γαστρεντερολογίας Παν/μίου Κρήτης, Αλέξης Καλοκαιρινός, καθηγητής Γλωσσολογίας Παν/μίου Κρήτης.

To πρώτο σεμινάριο του κύκλου με ομιλητή τον καθηγητή Φιλοσοφίας Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη και με θέμα «Η ελευθερία του ανθρώπου – Αυταπάτη ή πραγματικότητα;» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 05 Απριλίου, στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (17.00-18.45).

Τα σεμινάρια είναι ανοικτά στο κοινό και προσφέρονται δωρεάν. Σε όσους συμμετάσχουν σε όλα τα μαθήματα και το δηλώσουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για την άρτια διοργάνωση των σεμιναρίων,   όσοι ενδιαφέρονται  θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  vkampou@yahoo.gr μέχρι τις 04/04/19.

Πληροφορίες: Βασιλική Καμπουρέλλη, Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, τηλ.: 2810-394680, e-mail: v.kampourelli@uoc.gr, vkampou@yahoo.gr.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει