Καθίζεις και… φορτίζεις στα hi tech παγκάκια

551

Τέσσερα νέα παγκάκια που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία τοποθετήθηκαν χθες στην 25ης Αυγούστου και στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα «έξυπνα»… ηλιακά παγκάκια στον δήμο Ηρακλείου προσφέρουν στους χρήστες  την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης wi-fi ενώ ξεκουράζονται.

Τα  παγκάκια τοποθετήθηκαν στην 25ης Αυγούστου και στην πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον προσθήκη στον αστικό εξοπλισμό, η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου.

Τα καινούργια παγκάκια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει χθες το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους  αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Μαρία Καναβάκη.

Αμέσως μετά με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Ηρακλείου καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία  κατά τρόπον τέτοιο,  ώστε να διευκολύνει με διάφορους τρόπους την ζωή των δημοτών.

Τα ηλιακά παγκάκια εντάσσονται σε αυτήν την λογική και εφόσον αποδειχθούν λειτουργικά, είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε κι άλλα».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει